Met zonnepanelen kunt u uw eigen duurzame energie opwekken. De panelen zetten het licht direct om in elektriciteit: zonnestroom. U stoot hierdoor minder CO2 uit en koopt minder stroom van uw energieleverancier. 

Heeft u een vraag? Mail daar naar energietransitie@wassenaar.nl.

Zonnepanelen op uw eigen dak

Als u zonnepanelen wilt plaatsen is het belangrijk om te weten of u een zonnig dak heeft. Check dit online, bijvoorbeeld op de website van Milieu Centraal(externe link). U kunt ook persoonlijk advies vragen bij het Duurzaam Bouwloket(externe link).

Misschien moet u een vergunning aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Kijk voor meer informatie op zonnepanelen.

Zonnepanelen samen met uw VvE

Woont u in een boven-, benedenwoning of een appartement en vormt u een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan bent u waarschijnlijk samen eigenaar van het dak en kunt u samen zonnepanelen plaatsen. Kijk voor de mogelijkheden op de website van Milieu Centraal(externe link).

Wel zonnepanelen, niet op uw eigen dak

Wilt u zelf energie opwekken, maar kunt of wilt u geen zonnepanelen plaatsen op uw dak? Dan is een energiecorporatie misschien iets voor u. U doet dan met andere buurtbewoners mee met een gezamenlijke investering voor zonnedaken. In Wassenaar houdt de Wassenaarse Energie Coöperatie (WEC) zich hiermee bezig. Kijk voor meer informatie op de website van de WEC.(externe link)

Misschien vindt u dit ook interessant