In Wassenaar is er één centraal punt waar ondernemers terecht kunnen met vragen en zorgen: het zelfstandigenloket van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW). SMOW heeft inmiddels een goed beeld van wat er leeft en speelt bij ondernemers, want zij hebben tijdens de coronapandemie honderden ondernemers gesproken. 

Midden in coronatijd organiseerde Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW), in opdracht van de gemeente, een belactie om ondernemers persoonlijk te vragen hoe het met hen ging en wat ze nodig hadden. 

SMOW heeft heel veel ondernemers gesproken. De gesprekken gingen over de bedrijfsvoering, schulden, bekendheid met de gemeentelijke en landelijke regelingen en het psychosociaal welzijn van de ondernemer. Een ruime meerderheid van de ondernemers (70%) gaf aan bekend te zijn met de gemeentelijke en landelijke regelingen en hier gebruik van te maken. Bij het SMOW is er aandacht en ruimte voor persoonlijke verhalen en problemen.

Bent u ondernemer en heeft u hulp nodig? 

Zoekt u iemand die met u meedenkt over uw financiële situatie, de mogelijke regelingen, uw toekomstperspectief of wilt u gewoon met iemand praten om uw zorgen te delen? Neem dan contact op met het Zelfstandigenloket. Stuur een e-mail naar zelfstandigenloket@smowassenaar.nl of bel 070 – 511 2226 (op werkdagen van 09.00 – 14.00 uur). U kunt ook eerst de test doen op GeldfitZakelijk.nl