Communicatieadviseur

“Ik ben een spin in het web tussen verschillende afdelingen, waarbij interne en externe communicatie met inwoners (en andere stakeholders) het belangrijkste is. Daarnaast ben ik ook een van de sparringpartners van de wethouder en denk ik met hem mee hoe we projecten en onderwerpen het beste kunnen insteken. Zaken zoals brieven schrijven naar inwoners over dat afval ophalen verandert, meelezen op een raadsbrief, een persbericht maken en sturen naar de media over een aanpassing aan een brug in het dorp, social mediaberichten inplannen en hier tekst en beeld bij zoeken en een communicatieplan maken voor een groot project aan de dorpskern van Wassenaar. Ook crisiscommunicatie bij heftige gebeurtenissen komt weleens voor.”

Wat vind je de leukste kanten van jouw werk?

“Bijna alles is leuk om te doen, juist de afwisseling maakt het aantrekkelijk. Al ligt mijn hart toch wel bij taal. Ik vind het heerlijk om mee te lezen op documenten, spelfouten eruit te halen en mee te denken over hoe iets nog duidelijker kan worden voor de doelgroep. Zodat iedereen het begrijpt (B1 taalniveau).”

Waarom heb je gekozen voor een baan bij een gemeente?

“Een baan waarbij maatschappelijk belang meer voorop staat en het niet vooral gaat om meer geld verdienen of meer producten verkopen, dat was wat ik zocht. De keuze voor een gemeente, waarbij in principe de inwoner altijd centraal staat en er veel maatschappelijke onderwerpen spelen, sluit daar mooi bij aan.”

Wat trok je aan in Wassenaar?

“Geboren in Delft en altijd in Noordwijk en Voorhout wonend, was Wassenaar een gemeente die ik regelmatig voorbij zag komen. Zowel op social media en in de krant. Of omdat we er op weg naar de tandarts in Delft langsreden. Dan gingen we boodschappen of een drankje doen in het dorp. Ook in Duinrell ben ik als kind vaak geweest. Zo ben ik sinds mijn jeugd dus al veel in aanraking gekomen met het groene, gezellige Wassenaar.”

Welke eigenschappen moet een communicatieadviseur meenemen?

“Je moet proactief zijn en ervan houden om een spin in het web te zijn. Belangrijk is kunnen werken in een dynamische omgeving en goed overzicht kunnen houden. Daarnaast denk ik dat teamgericht zijn belangrijk is. Je team en collega’s op de hoogte houden van alles wat er speelt is een must.”