Manager Klant Contact Centrum

Wat doe je zoal in je werk / hoe ziet je dag eruit?

Mijn huidige functie is manager van de eenheid klantcontactcentrum. Hier werken medewerkers op het gebied van telefonie en receptie, burgerzaken, burgerlijke stand en de basisregistratie personen. Mijn dag is gevuld met coördinerende werkzaamheden op het gebied van personeelszaken en financiën, met overleggen met andere eenheden als het ergens minder soepel loopt en met het ondersteunen van medewerkers bij vragen of lastige situaties.

Wat is je achtergrond? Waar heb je eerder gewerkt?

Mijn achtergrond is bestuurskunde. Na tien jaar werkzaam te zijn geweest bij de gemeente Den Haag ben ik in 2009 begonnen bij de gemeente Voorschoten. Dienstverlening is de rode draad in mijn werkzaamheden eerst voor Voorschoten, toen de werkorganisatie Duivenvoorde en nu voor Wassenaar. Dit heb ik altijd gecombineerd met andere werkzaamheden als ondersteuning van de gemeentesecretaris, adviseur van het ACT-team (advies, coördinatie, transformatie) in het kader van de drie decentralisaties in het sociaal domein, de huisvesting van statushouders of een detachering bij de GGD. Op dit moment ben ik ook aan een organisatie ontwikkel traject verbonden van de RDOG Hollands Midden. Oftewel ik houd van afwisseling.

Wat kom je tegen in je werk: wat is lastig en wat maakt het leuk?

Wat ik tegen kom in het werk is dat we niet altijd iedere inwoner tevreden kunnen stellen. Dat zouden we graag willen maar dat lukt niet altijd. Het is dan zaak om goed uit te leggen waarom iets niet kan. Het is ook belangrijk goed te luisteren omdat er soms andere mogelijkheden zijn waaraan de inwoner niet denkt maar waar de gemeente ook iets in kan betekenen. Wat het leuk maakt is dat er altijd dingen op het pad komen die lastig zijn en lastig op te lossen maar dat dat het toch bijna altijd weer lukt. En het mooist is als iemand verrast is als er snel contact wordt opgenomen of dat er onverwacht toch een oplossing is gevonden voor een probleem.

Kun je iets benoemen wat jouw werk bijzonder maakt en vertel daar iets over?

Wat mijn werk bijzonder maakt is dat het de publieke zaak dient. Doordat ik bestuurskunde heb gedaan heb ik bewust gekozen om niet voor een adviesbureau te werken maar me in te zetten voor een overheidsorganisatie. De gemeente is heel leuk omdat je weet voor wie je het doet en omdat je ook het resultaat direct ziet. Dat is op andere overheidsniveaus anders. Ik heb een fijne eenheid met leuke collega’s om mee samen te werken die staan voor een goede dienstverlening. Wat ik leuk vind is organisatieontwikkeling en omdat we net als gemeente Wassenaar zijn gestart liggen daar de nodige uitdagingen. Daaraan draag ik graag bij. Ik heb ook ideeën over hoe het nog beter zou kunnen zodat de inwoners, ondernemers en instellingen nog beter geholpen kunnen worden.

Waarom heb je voor de gemeente Wassenaar gekozen, wat vind je er leuk aan? En wat maakt het werk divers en uitdagend?

Ik heb voor de gemeente Wassenaar gekozen vanwege de organisatie-inrichting. Ik geloof in een platte organisatie waarbij medewerkers verantwoordelijkheid krijgen oftewel ik geloof in zelforganisatie. Daar ben je niet in één keer dus dat is een traject en om daar de gemeente en de medewerkers bij te ondersteunen dat vind ik heel leuk.
Het werk is divers omdat het wisselt van een vacature uitzetten, vervanging voor een zwangerschap regelen, uitrekenen of de begroting nog klopt voor paspoorten en rijbewijzen tot het spreken met medewerkers over hun passie en hun ontwikkeling om te kijken hoe zij verder kunnen komen. Er zijn processen die nog eenvoudiger en digitaler kunnen dus daar gaan we mee aan de slag. Daarnaast gaan we de lopende werkzaamheden combineren met opgavegericht werken en dat is ook een uitdaging.

Als je werken bij de gemeente Wassenaar zou aanbevelen aan nieuwe collega’s wat zou je dan benoemen als pluspunten?

De organisatie is niet zo groot dus je kent snel veel mensen en je weet dus bij wie je voor iets terecht kunt. Het is een mooie gemeente met niet altijd de makkelijkste inwoners maar dat is ook een uitdaging. Het is een fijne gemeente met een mooi centrum, mooie natuur en strand en een variatie in inwoners.

Wat vind je de mooiste plek in Wassenaar, waar kom je graag?

Ik vind het pleintje aan het eind van de winkelstraat echt prachtig. Er staat echt een schattig huis(je) met prachtige luiken. Er is goede horeca in het dorp en soms lunch ik met een collega of met een vriendin ergens in de Langstraat of daar in de buurt.

Wat is je grootste hobby en hoe ziet je thuis situatie eruit?

Mijn grootste hobbies zijn hardlopen en yoga. Zo probeer ik yin en yang in evenwicht te houden. Ik woon in Den Haag midden in de stad met mijn vriend en twee jongens van 12 en 14. We wonen niet ver van het Haagse bos in een huis met tuin (hoe uniek is dat) en het strand is op 6 kilometer afstand dus je zit zo in het groen of kijkt uit over de zee. Wij vinden het fijn om het filmhuis om de hoek te hebben, het Paard en de leuke restaurantjes van de Avenue culinair. Dat is allemaal op loopafstand. Mijn goede voornemen is om meer op de fiets te komen naar Wassenaar. Dat lukt nog niet altijd maar het is heel goed te doen die 12 kilometer vanaf mijn huis.