“Verantwoordelijkheid, contact met ambassadeurs en werkervaring in een overheidsorganisatie” dit waren voor ons redenen om te kiezen voor een stage Internationals bij de gemeente Wassenaar. Bibi: “Het is een kleine organisatie en dat geeft je de vrijheid om eigen ideeën uit te voeren. Ik had regelmatig overleg met de burgemeester en dat vond ik ook leuk.” Gijs: “De contacten met internationale organisaties leken mij erg interessant. Ik wilde werkervaring opdoen voordat ik ging solliciteren naar een vaste baan.”

Zowel Gijs als Bibi werkte samen met de Britse voormalig minister van BuZa, Jack Straw aan het realiseren van een monument voor slachtoffers van seksueel oorlogsgeweld (Petrified Survivors(externe link)). Ook schreven zij speeches en brieven voor de burgemeester.

Op de vraag welke eigenschappen een stagiair moet meebrengen antwoorde Gijs; “Je moet stevig in je schoenen staan, analytisch sterk zijn en vooral sociaal en behulpzaam zijn.” “Een aanpakmentaliteit en zelfstandig kunnen werken”, dat vindt Bibi essentieel.

Bibi en Gijs wonen in Amsterdam en volgden de studie Internationale Betrekkingen.