De parkeerplaatsen bij de laadpunten zijn te herkennen aan een P-bord en onderbord met de tekst: 'Opladen elektrische voertuigen'. Elke laadpaal op straat heeft standaard twee laadpunten. (op enkele uitzonderingen na). Dat betekent dat er twee auto’s tegelijkertijd hun accu kunnen opladen.

Bij een elektrische oplaadpaal zijn altijd 1 of 2 parkeerplaatsen gereserveerd ten behoeve van het opladen van elektrische auto’s. Welke vakken zijn gereserveerd is te zien aan de pijlen onder het verkeersbord en het kruis in de parkeerplaats. De gereserveerde oplaadplekken mogen alleen gebruikt worden door elektrische auto’s, mits zij ook daadwerkelijk aan de oplaadpaal zijn aangesloten. Zolang uw auto aan het opladen is, mag de auto in het parkeervak staan. Is uw accu vol? Verplaats dan uw auto zodat iemand anders de laadpaal kan gebruiken.

Is het parkeervak niet gereserveerd voor het opladen van elektrische voertuigen maar staat er wel een laadpaal naast? Dan kunt u daar gewoon laden. Een niet elektrische auto mag ook parkeren op dit parkeervak.

Mocht u regelmatig niet in de gelegenheid zijn om op te laden omdat er een niet elektrische auto op het niet gereserveerde parkeervak bij de elektrische oplaadpaal staat, dan kunt u een verzoek indienen voor het reserveren van het tweede parkeervak. Dit verzoek kunt u bij Engie indienen op de website van Engie(externe link).

Als de elektrische oplaadpaal binnen de blauwe zone staat en de gereserveerde parkeerplaatsen langs een blauwe liggen, dan zijn de regels van de blauwe zone onverminderd van kracht en moet gebruik gemaakt worden van de parkeerschijf of parkeerontheffing.