Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag. Het is een uniek stukje Nederland, waar zo’n 26.000 mensen wonen. Om de ambitieuze doelstellingen van onze eigentijdse gemeente waar te maken, zijn wij op zoek naar enthousiast talent. Ben jij op zoek naar een boeiende baan? Spreekt onze werkcultuur met de kernwoorden veelzijdig, open en uitdagend jou aan? Dan leren we je graag beter kennen.

Veelzijdig, open en uitdagend

Wat Wassenaar bijzonder maakt is haar schoonheid en veelzijdigheid (groen, zee, landgoederen, dorpsgezicht, lanen en straten), haar open karakter en gastvrijheid. Het dorp staat open voor inwoners, dagjesmensen en toeristen om te voet of op de fiets te genieten van rust, ruimte en de mooie omgeving. Het internationale karakter zie je en voel je aan de mondiale ambiance in het centrum.

De gemeente Wassenaar heeft ambitieuze doelen. De verschillende taken, belangen en betrokkenen kunnen soms best schuren. Dat maakt ons werk niet altijd makkelijk, maar wel boeiend en zéker uitdagend!

Om de uitdagingen van onze gemeente aan te kunnen, moeten we stevig in onze schoenen staan. Samen bouwen we elke dag aan een eigentijdse, zelfstandige en verantwoordelijke ambtelijke organisatie. We werken samenlevingsgericht, met een impactvolle aanpak. Onze communicatie is open en helder en we blijven in ontwikkeling. We hebben een bloeiende en boeiende werkcultuur.

Het is onze missie om vanuit samenwerking onze Wassenaarse doelen te bereiken. Dat doen we volgens onze kernwaarden op een eigentijdse, open en doordachte manier.

Eigentijds

Dat we een moderne organisatie zijn vind je terug in onze werkwijze, de manier waarop we met elkaar omgaan, de oplossingen die we bedenken en hoe we onze missie waarmaken. Er is ruimte voor ideeën en eigen inbreng, ruimte voor ‘fouten’ en voor creativiteit. Ieder voelt zich, zowel vanuit de eigen rol als de gezamenlijke missie, verantwoordelijk voor successen en resultaten. Dat betekent ook dat je als medewerker stevig in je schoenen moet staan en doen wat je belooft. De lijnen zijn kort, we hebben een platte en dynamische organisatie en hebben niet (altijd) een 9 tot 5 mentaliteit. We gaan enthousiast vooruit, waarbij het glas voor ons altijd halfvol is.

Open

De gemeente Wassenaar is open, transparant en gastvrij. Dat zijn wij dus ook! We staan open voor ideeën en hebben een open mind. Dat betekent dat we vriendelijk zijn zonder vooroordelen, goed luisteren en helder en eerlijk communiceren. Daarbij staan onze deuren open, zowel voor collega’s als voor inwoners en partners waar we mee samenwerken.

Doordacht

Om onze taken als ambtelijke organisatie van een kleine, zeer uitdagende en gevarieerde gemeente aan te kunnen zullen, we doordacht moeten handelen; dat betekent dat we werken vanuit de inhoud, dat we als het kan en nodig is handelen op basis van kennis en expertise.