Waarom Wassenaar?

Werken bij de gemeente Wassenaar is uitdagend en betekenisvol. De context waarin we werken is soms complex en dat vraagt om betrokkenheid, creativiteit en innovatief vermogen. Diversiteit aan perspectieven, achtergronden, talenten en competenties zorgt ervoor dat we beter kunnen inspelen op de behoefte van onze inwoners. Wij geloven dat we sterker zijn als iedereen meedoet, wordt gezien en zich gewaardeerd voelt.

Om de ambitieuze doelstellingen van onze eigentijdse gemeente waar te maken, zijn wij op zoek naar enthousiast talent. Ben jij op zoek naar een boeiende baan? Spreekt onze werkcultuur met de kernwoorden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht jou aan? Dan leren we je graag beter kennen.

Wassenaar heeft veel te bieden. Wie kan je nou beter kennis laten maken met het dorp dan de burgemeester? In deze video neemt burgemeester Leendert de Lange je mee op een tour door Wassenaar!

Welkom in Wassenaar

Je komt te werken voor een kleine bijzondere gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo’n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten.

Net als ieder andere gemeente in Nederland voeren wij een grote verscheidenheid aan taken uit zoals: uitvoering van wetten zoals de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Participatiewet en de jeugdhulp. De huisvesting van scholen, de verduurzaming en energietransitie, bestemmingsplannen, woningbouwprojecten, subsidieverstrekking aan o.a. sportverenigingen, zwembad en bibliotheek. Het organiseren van participatie en voorlichting, openbare orde & veiligheid of het mobiliseren van vrijwilligers ten behoeve van maatschappelijke doelen zoals de opvang van ruim 900 asielzoekers.

Solliciteer nu