Wanneer ben ik aan de beurt voor vaccinatie of een booster?

1e en 2de vaccinatie

Als u nog niet gevaccineerd bent, kunt u zonder uitnodiging een afspraak maken voor uw vaccinatie. Heeft u een DigiD? Dan kunt u op www.coronavaccinatie-afspraak.nl een afspraak maken bij de GGD. U kunt ook bellen naar 0800 - 7070. Op sommige plekken kunt u ook zonder afspraak langskomen voor een coronavaccinatie.

Boostervaccinatie

Vanaf maandag 17 januari 2022 is het mogelijk, wanneer u 18 jaar of ouder bent en langer dan 3 maanden geleden gevaccineerd bent of corona heeft gehad,  om zonder een afspraak een boostervaccinatie te halen. U kunt hiervoor terecht bij de vaste priklocaties in Zoetermeer, Rijswijk, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Delft of ’s-Gravenzande. Kijk voor een overzicht van de locaties en de openingstijden op de website van GGD Haaglanden.

Let op! Een boosterprik halen zonder afspraak kan niet bij de locaties van GGD Hollands Midden zoals de Haagse Schouwweg.

Vrijwillige keuze

De keuze om u te laten vaccineren is  vrijwillig. Dat bepaalt iedereen voor zich. Maar de overheid vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hiertoe besluiten. Om de kans te verkleinen dat u onverhoopt toch ziek wordt, of een vriend(in), familielid of iemand anders besmet. Maar ook om te voorkomen dat er zware maatregelen nodig zijn, zoals het sluiten van scholen of sportverenigingen.

Vaccineren in Wassenaar

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) vaccineert de meeste mensen. Dat doen zij op regionale locaties. De Wassenaarse huisartsen hebben bij eerder vaccinatierondes ook bepaalde doelgroepen gevaccineerd, maar doen dat op dit moment niet.