De gemeente heeft geen invloed op de locatie en het moment waarop u gevaccineerd wordt. De rijksoverheid bepaalt wie wanneer aan de beurt is voor vaccinatie tegen het coronavirus. U ontvangt vanzelf een uitnodiging. In de uitnodigingsbrief leest u meer over bijvoorbeeld de locatie, de bereikbaarheid en het type vaccin. Heeft u een vraag over de vaccinatie? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl of bel 0800-1351. 

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) vaccineert de meeste mensen. Dat doen zij op regionale locaties. Maar huisartsen vaccineren ook bepaalde doelgroepen. De Wassenaarse huisartsen bieden hun patiënten graag de kans om zich dicht bij huis te laten vaccineren. Daarom hebben de huisartsen de gemeente benaderd voor een geschikte locatie in Wassenaar.

De voormalige Den Deijlschool (Middelweg 33) staat op dit moment leeg en is dus heel eenvoudig geschikt te maken voor de vaccinatie. Er zijn verschillende in- en uitgangen en er is voldoende ruimte om na afloop even plaats te nemen. Voor de sporthal aan de Dr. Mansveltkade, die vaak wordt gebruikt voor griepvaccinaties, is dit keer bewust niet gekozen. De coronavaccinatie neemt namelijk meerdere dagen in beslag. En zodra het weer mag, wil de gemeente sporters volop de ruimte geven om van de sporthal gebruik te maken. 

De huisartsen gebruiken deze locatie in elk geval op woensdag 7 april en vrijdag 25 juni van 09.00 tot 18.00 uur. Het adres is Middelweg 33. De andere data zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, leest u die op deze pagina.