Vaccineren jongeren van groot belang

Ben je tussen de 12-18 jaar? Dan kan je sinds begin deze maand een afspraak maken voor een vaccinatie tegen het Coronavirus. Je krijgt dan BioNTech/Pfizer(externe link). Dit vaccin is getest en veilig bevonden voor jongeren van 12 jaar en ouder.

Vrijwillige keuze

De keuze om je te laten vaccineren is natuurlijk helemaal vrijwillig. Dat bepaalt iedereen voor zich. Maar GGD Haaglanden vindt het belangrijk dat zoveel jongeren hiertoe besluiten. Om de kans te verkleinen dat je onverhoopt toch ziek wordt, of een vriend(in), familielid of iemand anders besmet. Maar ook om te voorkomen dat er straks weer allerlei maatregelen zoals het sluiten van scholen of sportverenigingen nodig zijn, waar met name mensen in deze leeftijdscategorie zo ontzettend veel last van hebben.

Vaccineren in Wassenaar

De gemeente heeft geen invloed op de locatie en het moment waarop u gevaccineerd wordt. De rijksoverheid bepaalt wie wanneer aan de beurt is voor vaccinatie tegen het coronavirus. U ontvangt vanzelf een uitnodiging. In de uitnodigingsbrief leest u meer over bijvoorbeeld de locatie, de bereikbaarheid en het type vaccin. Heeft u een vraag over de vaccinatie? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl of bel 0800-1351. 

Wanneer ben ik aan de beurt voor vaccinatie?

Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent? Vul dan de vragen in op de website van de Rijksoverheid en u krijgt ziet wanneer u een uitnodiging kunt verwachten. Kijk op www.rijksoverheid.nl

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) vaccineert de meeste mensen. Dat doen zij op regionale locaties. Maar huisartsen vaccineren ook bepaalde doelgroepen. De Wassenaarse huisartsen bieden hun patiënten graag de kans om zich dicht bij huis te laten vaccineren. Daarom hebben de huisartsen de gemeente benaderd voor een geschikte locatie in Wassenaar.

De voormalige Den Deijlschool (Middelweg 33) staat op dit moment leeg en is dus heel eenvoudig geschikt te maken voor de vaccinatie. Er zijn verschillende in- en uitgangen en er is voldoende ruimte om na afloop even plaats te nemen. Voor de sporthal aan de Dr. Mansveltkade, die vaak wordt gebruikt voor griepvaccinaties, is dit keer bewust niet gekozen. De coronavaccinatie neemt namelijk meerdere dagen in beslag. En zodra het weer mag, wil de gemeente sporters volop de ruimte geven om van de sporthal gebruik te maken. 

Data 

De huisartsen gebruiken deze locatie in elk geval op:

  • Dinsdag 29 juni, 09.00 - 17.00 uur
  • Vrijdag 25 juni, 09:00 - 18: 00 uur
  • Donderdag 29 april, 16:00 - 18:00 uur
  • Dinsdag 18 mei, 14:00 tot 21:00 uur
  • Woensdag 7 april, 09:00 - 18:00 uur