Als u een woning huurt is het moeilijker om zelf te verduurzamen. U kunt bijvoorbeeld niet zomaar isoleren of zonnepanelen laten plaatsen, maar u kunt dit (en soortgelijke zaken) wel bespreken met uw verhuurder. Daarnaast kunt u ook aan de slag met het nemen van kleine en laagdrempelige energiebesparende maatregelen.

Snelle bespaartips   

Energie besparen kan ook met kleine aanpassingen. Denk aan uw deuren sluiten, de thermostaat lager zetten als u weggaat, korter douchen en apparaten uitzetten. Maar ook aan bijvoorbeeld radiatorfolie of tochtstrips. Als u al deze maatregelen bij elkaar optelt, scheelt dat zeker op de energierekening. Kijk voor meer snelle bespaartips op de website van Duurzaam Bouwloket(externe link) of op de website van Milieu Centraal(externe link).   

Waardebon van 70 euro   

Ieder huishouden in Wassenaar heeft een brief gekregen van de gemeente met een waardebon van € 70 om energiebesparende producten te kopen. Deze actie gold eerst alleen voor mensen met een huurwoning, maar nu kunnen woningeigenaren ook meedoen. Kijk op de website van WUJW(externe link) of uw bon nog geldig is.     

Met deze waardebon kunt u producten kopen om energie te besparen. Dat kan heel goed bij de lokale bouwmarkten van Wassenaar. Maar het kan ook online via webwinkels of via de website van Winst uit je woning(externe link). U kunt op deze website ook een nieuwe waardeboncode aanvragen als u uw brief kwijt bent.  

 Wat kunt u kopen met de waardebon  

Een aantal voorbeelden van producten die u met de waardebon kunt kopen, zijn:   

  • radiatorfolie die de warmte uw woning instraalt;   
  • een waterbesparende douchekop;  
  • ledlampen die minder elektriciteit verbruiken dan gewone lampen.   

 De volledige lijst met producten vindt u op de website van Winst uit je woning(externe link).