Met een kustlijn van ruim acht kilometer is Wassenaar dé plek om te recreëren.

Dit kan op het familiestrand waar ook verschillende mooie strandpaviljoens aanwezig zijn. Maar ook voor sportliefhebbers is dit een geweldige locatie. Met een surfboard of een kajak de golven bedwingen of met een catamaran zeilen? Dat kan bij het strand op de Wassenaarse Slag. En ook voor de natuur en de rust bent u in Wassenaar op de goede plek met het duingebied tussen Wassenaar en Katwijk.

Een duurzame kustplaats

Wassenaar is een “QualityCoast Gold” gemeente. QualityCoast is een internationaal label voor kwaliteit en duurzaamheid van kustplaatsen. Door aan het QualityCoast-programma mee te doen krijgt Wassenaar inzicht in hun prestaties en verbetermogelijkheden op het gebied van: duurzaam toeristisch beleid, gastvrijheid, ‘groene’ economie, cultuur, natuur en landschap, milieu en klimaat. Met de QualityCoast-status profileert de gemeente zich als een duurzame groene, schone en authentieke bestemming naar haar bezoekers, bewoners en ondernemers.

Honden, paarden en visactiviteiten op het strand tussen 15 mei en 16 september

Tussen 15 mei en 16 september, het zomertijdvak, zijn paarden, honden en visactiviteiten niet toegestaan op het strand. Dit geldt tussen de strandpalen HP 91,50 en HP 92,75 tussen 9.00 en 19.00 uur.

Met mooi weer toch naar het strand met uw hond?

Is het mooi weer en wilt u toch met uw hond naar het strand? Voor hondenbezitters die overdag met hun hond langs het strand willen wandelen, is een speciaal gedeelte van het strand gereserveerd. Dit deel bereikt u via de strandafgang tussen de strandpalen 91 en 92. Vanaf deze strandafgang tot aan de grens met Katwijk zijn honden toegestaan en mogen ze ook loslopen.

Hoe kom je daar? De hondenuitlaatroute begint bij de rotonde aan het einde van de Wassenaarse slag. Loop richting Katwijk. De eerste strandopgang (omhoog). Als u op het strand bent mag de hond los in de richting van Katwijk.

Barbecueën niet toegestaan

Op grond van artikel 5:34 van de APV geldt dat niet barbecueën niet is toegestaan binnen 100 meter van een duingebied. Dit betekent dat barbecueën op het strand niet is toegestaan.

Overige regels

  • Gebruik de afvalbakken op het strand zodat het strand schoon blijft. In de zomer worden de afvalbakken dagelijks geleegd.
  • Zwemmen in zee is alleen toegestaan zonder luchtbedden, boot of andere drijvende voorwerpen.
  • Kustzeilen en windsurfen (plankzeilen) mogen uitsluitend worden beoefend door leden van de Kustzeilvereniging Wassenaar en Windsurfvereniging Allround. Leden van soortgelijke verenigingen elders kunnen een tijdelijk lidmaatschap verkrijgen, mits zij voldoende bekwaam zijn.
  • Voer- en vaartuigen zijn niet toegestaan op het strand.
  • Het niet mogelijk is om te parkeren met paardentrailers op de parkeerterreinen bij de Wassenaarse Slag.