Wat is het?

In Wassenaar zijn parkeerschijfzones vastgesteld voor: 

1. Het centrum (van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur, maximaal 2 uren). 2. Op de Storm van 's-Gravesandeweg en omgeving (van ma t/m zo van 09.00 tot 21.00 uur, max. 2 uren). 

Alleen bewoners kunnen desgewenst een bewonersontheffing aanvragen voor een voertuig dat zij zelf gebruiken. De ontheffing wordt afgegeven op kenteken van het betreffende voertuig. 

Hoe werkt het?

De aanvrager dient ingeschreven te staan in de Gemeentelijke Basis Administratie op het adres in het blauwe zone gebied.

Voor het verkrijgen van een ontheffing van de voor het centrum vastgestelde parkeerschijfzone gelden enkele aanvullende voorwaarden:

  • Voorwaarde hierbij is dat niet kan worden beschikt over eigen parkeerruimte (in de vorm van een oprit met/zonder garage of carport, een parkeerbox etc.).
  • Een ontheffing wordt slechts verleend voor een (personen) voertuig bestemd voor eigen gebruik.
  • Er wordt slechts één ontheffing verleend per woning of wooneenheid met een zelfstandig (woon) adres.

Voor de ontheffingen van de voor het centrum vastgestelde parkeerschijfzone gelden de volgende beperkingen: van de ontheffing mag geen gebruik worden gemaakt op de Luifelbaan (inclusief parkeergarage) en de parkeerterreinen Den Hoek (inclusief parkeerkelder) en Schelpsloot, op het gedeelte van de parkeerschijfzone waarvoor een maximale parkeerduur van een ½ uur is vastgesteld en het gedeelte van de Achterweg, de Van Hogendorpstraat en het Tuinpad dat is aangewezen als "erf".

Op de Storm van 's-Gravensandeweg kan voor meerdere (personen) voertuigen een ontheffing worden aangevraagd.

Wat kost het?

2024:

Ontheffing € 17,90

Wijziging ontheffing € 8,90

Legesverordening Wassenaar

Direct online regelen

De gemeente Wassenaar werkt met DigiD. Wilt u meer weten of een DigiD aanvragen? Kijk dan op www.digid.nl

U moet voor beide aanvragen online een betaling doen. Check Ideal en uw bank of deze beschikbaar zijn voor betaling https://beschikbaarheid.ideal.nl/

WS-2035-1 Parkeerontheffing wijziging (blauwe zone) met DigiD. Voor het wijzigen van het oude naar het nieuwe kenteken.

WS-2036-1 Parkeerontheffing nieuw (blauwe zone) met DigiD. Voor het verlengen of het aanvragen van een nieuwe parkeerontheffing (blauwe zone).

DigiD linkWS-2035-1 Parkeerontheffing wijziging (blauwe zone) met DigiD

DigiD linkWS-2036-1 Parkeerontheffing nieuw of verlenging (blauwe zone) met DigiD

Heeft deze informatie u geholpen?