Verduurzamen. Dit woord leest u steeds vaker in de krant of online. Iedereen krijgt er mee te maken. Ook in Wassenaar zijn inwoners en ondernemers druk bezig om hun huis en omgeving te verduurzamen. En daar profiteert iedereen van. Want élke verduurzaming helpt om onze leefomgeving te verbeteren en onze aarde te beschermen. Zo helpen we elkaar én óók toekomstige generaties. Maar wat verstaan we onder duurzaamheid? Welke tips & tricks zijn er op dat gebied? En bij wie kan ik daarvoor terecht?

De Klimaattafel bijeenkomst is dé plek in Wassenaar waar alle informatie, kennis en ervaringen van individuele buurtbewoners en buurtteams op het gebied van duurzaamheid en energietransitie samenkomen. En waar u onder het genot van een hapje en een drankje andere inwoners en diverse experts kunt ontmoeten. Zij kunnen u helpen bij het verduurzamen van uw woning en omgeving en geven u energie om aan de slag te gaan! De eerstvolgende Klimaattafel bijeenkomst vindt plaats op maandag 3 juni 2024. 

Waarom Wassenaarders nu verduurzamen

Het is van belang om nú te verduurzamen en niet langer te wachten, omdat bijvoorbeeld nu de buurtteams aan de slag zijn en u kunt profiteren van de lokaal opgebouwde kennis. En omdat u nu nog kunt profiteren van subsidies en andere regelingen die niet altijd zullen blijven bestaan. Kom daarom nu in actie!

Waardevol netwerk van inwoners

In 2018 meldden enthousiaste inwoners zich met duurzame plannen bij de gemeente. Er was behoefte aan een gezamenlijk netwerk om elkaar te informeren, samen te sparren en elkaar te inspireren om concreet iets te doen aan de CO₂-uitstoot. En het werkt: nu helpen we elkaar plannen aan te scherpen en boeken we resultaten. We hebben veel kennis en expertise in huis en leren van elkaar. Tijdens de Klimaattafel-bijeenkomsten en ook daarbuiten weten we elkaar te vinden. Individueel maar ook via buurtteams. Die netwerkfunctie is heel waardevol, omdat we concrete stappen zetten en elkaar zo kunnen helpen. Ook u helpen we graag om stappen te zetten.

Actieve ondersteuning gemeente Wassenaar 

De gemeente helpt inwonersinitiatieven door mensen samen te brengen zodat zij hun ideeën kunnen delen. Ook ondersteunt de gemeente met deskundigheid. Bijvoorbeeld door externe partijen in te schakelen. Zoals de organisatie Buurkracht die energiebuurtteams helpt bij bijvoorbeeld een isolatieproject. Het doel is om de CO₂-uitstoot in onze gemeente te verlagen en om Wassenaar in het algemeen duurzamer te maken.

Nu aanmelden en direct profiteren van het netwerk

Wat wil de Klimaattafel aan Wassenaarders meegeven? Verduurzamen heeft vele voordelen. Kom daarom naar onze bijeenkomsten en proef wat duurzaamheid voor u kan betekenen! U hoeft niet zelf een duurzaam initiatief te beginnen. U kunt ook meedoen met bestaande initiatieven of de bijeenkomsten bezoeken om inspiratie op te doen. 

Mail naar klimaattafel@wassenaar.nl.