Via MijnOverheid heeft u toegang tot uw post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties. U kunt via MijnOverheid bijvoorbeeld controleren hoe u bij de gemeente geregistreerd staat of de status van uw omgevingsvergunning volgen. Ook ontvangt u hier post van organisaties zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en uw gemeente. U logt veilig en gemakkelijk in met uw DigiD. Wilt u meer weten? Bekijk dan het filmpje(externe link).

BSGR aangesloten op de Berichtenbox

Sinds 2017 is de BSGR aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. Heeft u ook aangevinkt dat u post van de BSGR in uw Berichtenbox wilt ontvangen? U krijgt dan uw belastingaanslag en in de toekomst ook andere post van de BSGR digitaal. U kunt dit eventueel in de instellingen van uw Berichtenbox wijzigen.

Post via de Berichtenbox? Dan kunt u niet via acceptgiro betalen

Als de belastingaanslagen via de Berichtenbox worden verstuurd, ontvangt u van de BSGR geen acceptgirokaarten meer om de aanslagen te betalen. Natuurlijk zijn er wel verschillende andere betalingsmogelijkheden. Lees meer over de betalingsmogelijkheden op de website van de BSGR(externe link).

U wilt uw belastingaanslag toch liever op papier?

Wilt u uw belastingaanslag en andere post van de BSGR toch liever op papier ontvangen, dan moet u dat zelf in MijnOverheid aanpassen. Alleen u heeft met uw DigiD-code toegang tot uw Berichtenbox van MijnOverheid. Weet u uw codes voor MijnOverheid niet meer? Het (opnieuw) aanvragen van uw DigiD-code regelt u via de website van DigiD(externe link).