Senior GIS /GEO applicatiebeheerder

Wat doe je zoal in je werk / hoe ziet je dag eruit?

Ik ben verantwoordelijk voor de applicaties die te maken hebben met openbare meldingen, beheer van de openbare ruimte en inrichting van de openbare ruimte. Naast functioneel applicatiebeheer, ben ik ook verantwoordelijk voor de opdrachten voor luchtfoto’s en mutatiesignaleringen. Daarnaast ben ik ook bezig met het coördineren van de verschillende koppelingen en contacten met leverancier bedrijven voor de updates, veranderingen in de applicaties, updates in de apparatuur en applicaties die worden gebruikt bij de afval en reiniging en openbare ruimte disciplines.

Mijn dag begint met controleren of de applicaties goed werken, mail checken met aanvragen voor accounts, wachtwoorden of problemen met applicaties. Ik krijg vaak aanvragen om bepaalde meldingen te vinden of rapporten te maken. Als wij problemen hebben met een applicatie, moet ik de fout reproduceren en de reden van het probleem uitzoeken. Als ik het niet zelf kan oplossen, dan moet ik bij ICT of de softwareleverancier een ticket aanmaken, daarna moet ik ook checken of het tijdig opgelost wordt. Bij lopende projecten moet ik veel aspecten coördineren, zoals communicatie over het project, werkbestanden voor het project voorbereiden, vooruitgang van de activiteiten controleren, verbeteringen voorstellen, enz. De bestanden voor openbare ruimte disciplines moeten ook met regelmaat geüpdate worden. Elke dag is gelukkig verschillend.

Wat is je achtergrond? Waar heb je eerder gewerkt?

Ik kom oorspronkelijk uit Kazachstan en kwam naar Nederland in 2004 om met mijn liefde Adrian te trouwen. Na de Nederlandse taalcursus en diploma voor Staatsexamen II (voor universiteiten) in een jaar te hebben behaald, begon ik voor een ingenieursbureau te werken. Daarna heb ik mijn post HBO GIS opleiding afgerond en begon te werken via het detacheringsbedrijf Nieuwland in verschillende semi- en overheidsorganisaties zoals NS Poort, Noord-Holland provincie, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en gemeente Noordwijkerhout.

Wat kom je tegen in je werk: wat is lastig en wat maakt het leuk?

Wat vind ik leuk in mijn werk: ik vind het leuk om andere mensen te helpen, oplossingen vinden voor problemen. Wat ik lastig vind is dat de oplossing te lang duurt en dat wij afhankelijk zijn van de problemen in de apparatuur. Ik vind bijzonder dat ik in mijn werk veel vertrouwen van mijn leidinggevende krijg, kan altijd om hulp vragen van de collega’s en vrijheid heb om opdrachten uit te voeren met andere collega’s. De sfeer is vrij informeel en vol vertrouwen.

Waarom heb je voor de gemeente Wassenaar gekozen, wat vind je er leuk aan? En wat maakt het werk divers en uitdagend?

Ik heb ­­voor Wassenaar gekozen omdat het een hele mooie en stabiele gemeente is, een van beste gemeenten in Nederland om te wonen en werken. Ik ben blij dat ik mijn bijdrage kan leveren om onze gemeente nog schoner en beter te maken voo­­­­­r de bewoners. Daar ligt ook de uitdaging: tegenwoordig hebben mensen meer eisen ten aanzien van hun omgeving en ook willen ze dat de problemen snel opgelost worden.

Als je werken bij de gemeente Wassenaar zou aanbevelen aan nieuwe collega’s wat zou je dan benoemen als pluspunten?

Pluspunten: Goede sfeer, informeel en vol vertrouwen, veel mogelijkheden voor de opleiding, een goed salaris en aanvullende voorwaarden en een mooie omgeving. Wij hebben tegenwoordig online academie waar je verschillende cursussen kan kiezen, opleidingsbudget in de vorm van IKB (individuele keuze budget) en een afdelingsbudget.

Wat vind je de mooiste plek in Wassenaar, waar kom je graag?

Meijendel vind ik een van de mooiste plekken in Wassenaar. Heel mooi gebied voor wandelingen.

Wat is je grootste hobby en hoe ziet je thuis situatie eruit?

Ik ben getrouwd en ik heb 2 dochters van 11 en 15 jaar. Wij wonen dichtbij de mooie groene omgeving waar wij graag wandelen. Mijn grootste hobby’s zijn koken, bakken en kleiduivenschieten. Afgelopen jaar ben ik Nederlands kampioen in twee disciplines geworden.