Wat is het?

Vanaf januari 2022 mogen Plastic- en Metalen verpakkingen en Drinkpakken (PMD) mee in de container voor restafval. De afvalverwerker haalt dan later het PMD uit het restafval, zodat dit alsnog gerecycled kan worden. Andere afvalstromen zoals gft, textiel en papier/karton kunnen niet achteraf uit het restafval gehaald worden. Deze moet u dus altijd apart in de juiste container doen. 

De gemeente Wassenaar wil de afvalinzameling voor zijn inwoners makkelijker maken. Door het restafval mét het PMD in één container in te zamelen, hoeft u zelf niet meer na te denken of iets PMD of restafval is. Bij de verwerker zal het PMD weer gescheiden worden en kunnen de nog waardevolle materialen hergebruikt worden.

Hoe werkt het?

Door deze wijziging leegt Avalex de restafvalcontainer wekelijks. Check avalex.nl(externe link) of de Avalex app voor de nieuwe inzameldagen. Met de app kunt u wekelijks een reminder krijgen voor de ophaaldagen. 

Aanvullende informatie

Wegwerp-plastic zoals plastic rietjes, bestek, borden, wattenstaafjes etcetera die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik zijn per 1 juli verboden.

Heeft deze informatie u geholpen?