Er is veel informatie te vinden op internet over energiezuinig wonen. Dat maakt het misschien lastig om te bepalen waarmee u het beste kunt beginnen, wat uw volgende stap wordt of hoe u het betaalt. Het kan helpen om advies te krijgen van een onafhankelijk expert of om te praten met een ervaringsdeskundige buurtgenoot.

Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket voor Wassenaar. De gemeente betaalt het Duurzaam Bouwloket en daarom geeft het gratis en onafhankelijk telefonisch advies. U kunt daar terecht met al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken.

Meer weten? Ga naar de website van Duurzaam Bouwloket of bel 070 - 208 30 37.

Wat kan het Duurzaam Bouwloket voor jou betekenen?

Groene menukaart voor monumenten

De gemeente Wassenaar werkt samen met Stichting De Groene Grachten. Zij zijn een van de experts op het gebied van het energiezuiniger maken van historische panden en monumenten. De Groene Menukaart Wassenaar laat u zien welke opties er zijn voor verduurzaming van historische panden. Maar maatwerk blijft het sleutelwoord, zeker bij beschermde monumenten. 

De Groene Grachten geeft ook advies op maat. Hier moet u wel voor betalen. 

De Groene Grachten

De Groene Grachten heeft vorig jaar onderzoek gedaan naar de isolatie van woningen in de buurten De Paauw, De Kieviet, Drie Papegaaien en Nieuw Wassenaar. Woont u in één van deze buurten? Download het isolatieonderzoek en ga zelf aan de slag met het maken van een isolatieaanpak. Maak hierbij gebruik van de Groene Menukaart Wassenaar

Heeft u aanvullende ondersteuning of advies nodig? Dan kunt u informatie opvragen bij De Groene Grachten via info@degroenegrachten.nl. Vermeld hierbij in het onderwerp “Buurtaanpak Wassenaar” en in de tekst in welke wijk u woont.