Global Goal 10 gaat over sociale, economische en politieke insluiting van iedereen; gelijke kansen scheppen, ordelijke, veilige en verantwoorde migratie en mobiliteit van mensen mogelijk maken. Ongelijkheid in en tussen landen beperken.

Wat doen wij?

In Wassenaar mag iedereen zijn wie die wil zijn. Iedereen mag zich thuis voelen en zich geaccepteerd en gewaardeerd weten. Op het werk of op school, bij je vereniging of in het uitgaansleven. In het programma Iedereen doet mee zorgen we ervoor dat iedereen in Wassenaar overal en zonder drempels aan mee kan doen. Ook zonder discriminatiedrempels.

Anti-discriminatievoorziening

De gemeente Wassenaar biedt inwoners toegang tot een anti-discriminatievoorziening, stichting iDb. Stichting iDb is de anti-discriminatievoorziening voor 26 gemeenten in de regio Haaglanden & Hollands Midden. Dit is een organisatie die klachten van inwoners registreert en onafhankelijke bijstand verleent aan deze inwoners in de afwikkeling van hun klachten.

Hijsen van de regenboogvlag

Elk jaar vinden in Nederland de Coming Out evenementen plaats om de vrijheid jezelf te kunnen zijn te vieren. Om zichtbaarheid te geven aan Coming Out Day, op 11 oktober, hijst de gemeente Wassenaar elk jaar de regenboogvlag. Samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en andere gemeenten viert ze op deze manier de acceptatie van seksuele- en gender diversiteit.

Iedereen mag zichzelf zijn en zijn eigen keuzes maken. Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met culturele tradities, familiegebruiken of religie. Het één is niet beter dan het ander. Het gaat er om dat iedereen zichzelf kan zijn en doet wat goed voelt.

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out dag geeft de gemeente een boodschap af aan inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.