Wij kunnen ons voorstellen dat u graag hulp aanbiedt aan de Oekraïense vluchtelingen in Wassenaar. Op dit moment zijn wij nog bezig de begeleiding en de dagbesteding vorm te geven. Zodra duidelijk is hoe dat er uit gaat zien, weten we ook waar vraag naar is. Houd u hiervoor de website van de gemeente www.wassenaar.nl/oekraine in de gaten. 

De gemeente vraagt alle Wassenaarse inwoners en organisaties die zelf iets willen organiseren contact op te nemen. Ook inwoners die al mensen in huis hebben opgevangen, vragen we om contact op te nemen met de gemeente. U kunt mailen naar opvang@wassenaar.nl. De gemeente neemt dan contact met u op. 

Ik wil graag geld doneren. Waar kan ik dat doen?

Geld doneren kan via Giro555. Uw donatie wordt gebruikt voor medische zorg, eten, onderdak en geestelijke en maatschappelijke hulp. Het Rode Kruis is een van de hulporganisaties achter Giro555.

U kunt ook geld doneren aan de UNHCR. Dat is de internationale vluchtelingenorganisatie die nu in Oekraïne en in de buurlanden helpt door daar noodhulp te bieden.

Hoe kan ik dieren helpen die de oorlog zijn ontvlucht?

Kunt u een gezin met een huisdier tijdelijk onderdak bieden als gastgezin? Of heeft u bijvoorbeeld diervoer, vervoersmanden of andere zaken over? Neem contact op met Hulp voor dieren uit Oekraine via: telefoonnummer 088 - 811 33 33 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) of via e-mail info@hulpvoordierenuitoekraine.nl.

I have a dental practice and want to offer help. Where can I register?

You can register with the KNMT at there website. KNMT passes the informatie on to the safety regions and the municipalities.

I would like to offer accomodation

I take in refugees as a host family. Does this have an effect on benefits?

The government does not find it desirabel that a host household taking in Ukrainian refugees should, as a result, receive fewer benefits. It is working on a solution to prevent this from happening.