Hallo jonge inwoners van Wassenaar! 

Denken jullie wel eens aan hoe leuk het is om Wassenaar nog mooier te maken? Nou, wij ook. Daarom hebben we voor de kinderen van Wassenaar een superleuke wedstrijd bedacht. Jullie kunnen niet alleen iets geweldigs maken, maar ook nog eens fantastische prijzen winnen!

Hoe doe je mee?

Ben je 12 jaar of jonger en woon je in Wassenaar? Of ga je naar school in Wassenaar? Dan kun je meedoen aan de wedstrijd. Hoe je dat doet?

Maak een tekening voor op de afvalbakken van de gemeente. Doe dat voor de afvalbakken die bij de winkels in het centrum staan. Hoe kan je ervoor zorgen dat de mensen die winkelen ook gaan nadenken over zwerfafval? Maak daar een tekening over! En zorg er zo voor dat meer mensen hun afval netjes in de afvalbak weggooien.

Wat kun je winnen?

Je kunt kans maken op de hoofdprijs waarbij JOUW tekening op de afvalbakken in de winkelstraat komt te staan! Ook krijg je een afvalgrijper en een leuk boek over afval en recycling. 

Naast de hoofdprijs maken ook 10 extra kinderen kans op een grijper en nog eens 10 kinderen maken kans op het boek. We maken de winnaar bekend in de week van de landelijke opschoondag! Dat is in week 12.

Hoe stuur je jouw tekening in?

  1. Teken een mooie boodschap voor op de afvalbakken die iedereen laat nadenken over zwerfafval en een schoon Wassenaar. 
  2. Vraag je ouders of verzorgers om jouw tekening op te sturen of in te leveren bij de gemeente Wassenaar.  
  3. Stuur of lever je tekening vóór maandag 11 maart in op het Gemeentekantoor van de gemeente Wassenaar (Johan de Wittstraat 45) t.a.v. Beheerder Schoon Rob Smit, samen met je naam, leeftijd en hoe we je kunnen bereiken. Buiten kantoortijden kun je de tekening ook in de brievenbus van het Gemeentekantoor doen. 

Belangrijke data:

  • Insturen kan tot maandag 11 maart 2024.
  • Bekendmaking winnaar: zaterdag 23 maart bij Langstraat 37 om 11.00 uur

We zijn razend benieuwd naar jullie tekeningen! En wie weet schittert jouw tekening 23 maart wel op de afvalbakken van Wassenaar.