Gemeente Wassenaar - Nieuwe dienstregeling Veolia

Nieuwe dienstregeling Veolia

Nieuwe dienstregeling Veolia Transport Haaglanden per 11 december 2011

Op zondag 11 december a.s. gaat de nieuwe dienstregeling van Veolia Transport Haaglanden in.  Hieronder vindt u de belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling. De vertrek- en aankomsttijden van veel lijnen zijn aangepast, zodat veel aansluitingen beter zijn. In een beperkt aantal gevallen kunnen de gewijzigde tijden leiden tot minder goede aansluitingen. 

Lijn 27 Wateringen – Den Haag

Deze lijn wordt voortaan door HTM gereden in plaats van Veolia Transport. 

Lijn 30 Naaldwijk - Zoetermeer

Lijn 30 wordt van Den Haag, Rotonde Houtkade verlengd van/naar Zoetermeer, Centrum West.

Lijn 30 gaat stoppen bij de nieuwe halte Westerpark en de halte Buytenparklaan. Snowworld is zo dagelijks de gehele dag goed bereikbaar met de bus. Lijn 30 rijdt niet meer tussen Naaldwijk en Maassluis, lijn 33 gaat dit traject rijden. 

Lijn 31 Naaldwijk – Den Haag

Lijn 31 rijdt tijdens de vakantieperioden ieder half uur in plaats van ieder kwartier. 

Lijn 32 Naaldwijk – Delft (voorheen lijn 128)

Lijn 32 reed voorheen als lijn 128. In de ochtendspits rijdt de kwartierdienst langer door en in de middagspits gaat lijn 32 ook ieder kwartier rijden. Op maandag t/m vrijdag tot ongeveer 22:00 uur wordt ieder half uur in plaats van ieder uur gereden.

 Lijn 33 Naaldwijk - Maassluis

Deze lijn neemt het traject Naaldwijk – Maassluis over van lijn 30. Lijn 33 rijdt op zondag de gehele dag een uurdienst. De treinaansluitingen in Maassluis zijn maandag t/m zaterdag overdag verbeterd.

 Lijn 34 Naaldwijk – Monster

Lijn 34 rijdt buiten de vakantieperioden in de ochtendspits van Monster, Emmaplein naar Naaldwijk en in de middagspits van Naaldwijk naar Monster, Emmaplein. De bediening van Ter Heijde vervalt, alsmede de lokale bediening van Honselersdijk en Poeldijk. Lijn 30 en 86 zijn hier het alternatief. Op de momenten dat lijn 34 niet rijdt kan tussen Monster en Naaldwijk van lijn 31 gebruik worden gemaakt. 

Lijn 35 Den Haag – Hoek van Holland: verbetering aansluiting met de trein in Hoek van Holland

De treinaansluitingen in Hoek van Holland zijn dagelijks de gehele dag verbeterd. Op maandag t/m vrijdag rijden in de ochtendspits vier ritten ‘buiten patroon’ en krijgen zodoende een overstaptijd van zes minuten op de extra Sprinters naar Rotterdam. 

Alle korte ritten van/naar ’s-Gravenzande rijden van/naar halte De Brug. 

Lijn 36 Den Haag – Maassluis wordt opgeheven

Deze lijn wordt opgeheven. Lijn 33 en 86 zijn het alternatief. 

Lijn 37 Den Haag - Delft

Lijn 37 gaat in Den Haag via Erasmusveld (halte Carry van Bruggenhof) rijden, ter compensatie van de vervallen lijn 20 van HTM. In Den Haag wordt via de Maartensdijklaan en de Leyweg dezelfde route als lijn 27 gevolgd. Bij de Melis Stokelaan ontstaat een overstapmogelijkheid op tram 9 en 16, voor lijn 25 wordt de overstapmogelijkheid verplaatst naar de halte Gramsbergenlaan en voor lijn 21 naar de halte Leyenburg. 

Lijn 37 rijdt dagelijks de gehele dag een halfuurdienst over het gehele traject. De korte slagen maandag t/m zaterdag tussen Leyenburg en Wateringse Veld vervallen, in de late avonduren worden enkele extra ritten gereden. 

Lijn 37 sluit in Delft dagelijks de gehele dag goed aan op de Intercity van/naar Rotterdam – Breda – Eindhoven – Venlo. 

Lijn 38 Maassluis – Delft

De eerste rit naar Delft vertrekt vanaf Maassluis in plaats vanaf Maasland. Op zaterdag vertrekt de laatste rit één uur later vanaf Maasland. Op zondag vertrekt de eerste rit vanaf Delft één uur eerder en vertrekt de laatste rit vanaf Delft ook één uur eerder. 

Lijn 43 / 91 Den Haag – Wassenaar – Wassenaar Park Duinrell / Leiden

Lijn 91 rijdt tussen Den Haag Centraal en Wassenaar van Duivenvoordelaan dezelfde route als lijn 43. Vervolgens rijdt lijn 91 via de halten Starrenburglaan, Johan de Witstraat en Dr. Mansveltkade van/naar het nieuwe eindpunt Wassenaar, Park Duinrell. Reizigers tussen Den Haag / Wassenaar Dorp en Kerkehout kunnen gebruik maken van de lijnen 88,89,90 en 95 van Connexxion.

 Lijn 43 gaat van maandag  t/m vrijdag tot ongeveer 22:00 uur ieder halfuur in plaats van ieder uur rijden. Lijn 91 gaat extra ritten rijden in de spitsuren en vormt met lijn 43 een kwartierdienst op het gezamelijke traject. Op zaterdag en zondag rijdt lijn 91 niet, reizigers voor Park Duinrell kunnen gebruik maken van lijn 491 die op zaterdag en zondag het gehele jaar gaat rijden. 

Lijn 45 Den Haag – Leiden

Lijn 45 rijdt niet meer naar Leiden Merenwijk maar van/naar Leiden Centraal. Reizigers voor Leiden Merenwijk kunnen gebruik maken van lijn 13/14. 

Lijn 46 Den Haag - Voorschoten

Lijn 46 vervangt lijn 39 tussen Den Haag en Voorschoten, in Voorschoten wordt een lusvormig eindpunt door de Vlietwijk gereden. Lijn 49 vervangt lijn 39 tussen Voorschoten en Leiden /  Leiderdorp.

Lijn 49 wordt gereden door Connexxion, lijn 46 wordt gereden door Veolia-Transport. Bij Voorschoten, Centrum kan worden overgestapt tussen beide lijnen.

 Lijn 46 rijdt dagelijks een halfuurdienst tot ongeveer 22:00 uur. De dienstregeling van lijn 45 en lijn 46 zijn op elkaar afgestemd. 

Lijn 47 Leidschendam – Leidschendam wordt opgeheven

Lijn 47 wordt opgeheven. Lijn 45 en 46 zijn voor de meeste bestemmingen het alternatief. 

Lijn 50 Zoetermeer – Rijswijk

Lijn 50 rijdt in de ochtendspits elke 15 in plaats van elke 10 minuten. 

Lijn 51 Zoetermeer – Delft wordt opgeheven

Lijn 51 wordt opgeheven. Ter compensatie rijden lijn 121 van Zoetermeer naar Delft en lijn 69 van Delft Station naar Delft TU-wijk/Technopolis extra ritten in de ochtendspits.

 Lijn 52 Zoetermeer – Rijswijk

Lijn 52 rijdt in de ochtendspits drie ritten van Rijswijk naar Zoetermeer, Station NS, met aansluiting op lijn 74 naar Lansinghage. In de middagspits worden drie ritten geboden van Zoetermeer, Station NS naar Rijswijk, in aansluiting op lijn 74 uit Lansinghage.

 Lijn 54 Zoetermeer – Den Haag

Lijn 54 wordt opgeheven. Het alternatief voor de meeste bestemmingen is met Randstadrail naar Den Haag Centraal en verder reizen met tram 17 voor de Haagse hogeschool en met bus 28 voor de Binckhorst.

 Lijn 60 Delft – Nootdorp - Leidschenveen

Lijn 60 gaat via de wijk ‘De Bras’ rijden met de nieuwe halten Waterweegbree en Waterviolier. In Nootdorp wordt ook de halten Kievitsbloem en Spoorlaan in de route opgenomen. De halte Kerkweg vervalt (de halte Spoorlaan ligt aan de andere zijde van de kruising), alsmede de halten Craeyenburg en Brasserhoutweg.

Lijn 60 rijdt maandag t/m zaterdag overdag door naar Leidschenveen en vervangt de vervallen lijn 61 op dit traject. 

In verband met wegwerkzaamheden op de route rijdt lijn 60 tot half december 2011 nog via de huidige route.

Ter compensatie van de opgeheven lijn 62 rijdt lijn 60 in de avonduren en op zondag ieder half uur in plaats van ieder uur.

 Lijn 61 Pijnacker – Leidschenveen

Lijn 61 wordt opgeheven. Op het traject Nootdorp – Den Haag Leidschenveen gaat lijn 60 rijden. Buurtbus 484 (Delfgauw – Pijnacker) neemt het traject Pijnacker – Nootdorp over.

Lijn 62 Delft – Nootdorp wordt opgeheven.

Lijn 62 wordt opgeheven. Lijn 60 en tram 19 zijn voor de meeste bestemmingen het alternatief. 

Lijn 69 Stadsdienst Delft

Lijn 69 rijdt in de ochtendspits elke 7,5 minuut in plaats van elke 15 minuten. Lijn 69 rijdt ook in de daluren ieder half uur. 

Lijn 74 Stadsdienst Zoetermeer

Lijn 74 rijdt in beide richtingen dezelfde route tussen Centrum West en Lansinghage. De route loopt via de Afrikaweg, Station Zoetermeer, Station Zoetermeer Oost en Lansinghage. Lijn 74 rijdt niet meer via Driemanspolder, lijn 170 van Qbuzz of Randstadrail zijn het alternatief. 

Lijn 74 rijdt maandag t/m vrijdag overdag de gehele dag een halfuurdienst.  Tussen Centrum West en Station Zoetermeer vormt lijn 74 met lijn 71/72 een kwartierdienst met goede aansluiting en op de Sprinters in de richting Den Haag en Gouda/Utrecht. 

Lijn 77 Stadsdienst Zoetermeer

Lijn 77 rijdt niet meer via de halten Voorweg en Buytenparklaan. Voorweg kan worden bereikt met Randstadrail en Buytenparklaan met lijn 30. 

Vanwege gebrek aan belangstelling vervallen van Centrum West naar Oosterheem de eerste en de laatste rit en van Oosterheem naar Centrum West de laatste twee ritten.

 Lijn 80 / 81 / 82 Stadsdienst Delft

Lijn 80 rijdt voortaan via Station Delft Zuid. 

Lijn 80 en 82 gaan dagelijks in de avonduren ieder half uur rijden. Lijn 80 alleen op het traject Station NS – Tanthof v.v. In de avonduren blijven alle ritten van lijn 80 doorrijden als lijn 60 van/naar Nootdorp. De relatie tussen Tanthof en Zuidpoort blijft zo ook in de avond in stand.

Lijn 80 en lijn 130 vormen zoveel mogelijk een kwartierdienst tussen Station NS en Tanthof. 

Lijn 86 Den Haag – Schiedam

Lijn 86 eindigt ook in de ochtendspits altijd in Schiedam. In de middagspits wordt vanaf Den Haag Leyenburg naar Naaldwijk langer een kwartierdienst geboden. Tijdens de vakantieperioden wordt tussen Den Haag en Naaldwijk een halfuurdienst geboden zoals dat al tussen Naaldwijk en Rotterdam het geval is. 

Op zaterdag overdag rijdt lijn 86 ieder half uur in plaats van ieder uur tussen Naaldwijk en Schiedam. Op zondagavond rijdt lijn 86 ieder half uur in plaats van ieder uur tussen Den Haag en Naaldwijk, zoals dat al op alle avonden het geval is. 

Lijn 121 Zoetermeer – Delft

Lijn 121 rijdt in de ochtendspits elke 7,5 minuut in plaats van elke 10 minuten. In de middagspits gaat de kwartierdienst eerder rijden en in de avonduren tot ongeveer 22:00 uur ieder halfuur in plaats van ieder uur. 

Lijn 130 Delft – Den Haag

Lijn 130 rijdt in de spitsuren ieder half uur in plaats van ieder kwartier tussen Rijswijk en Delft.

Lijn 80 en lijn 130 vormen zoveel mogelijk een kwartierdienst tussen Station NS en Tanthof. 

Lijn 421 Den Haag – Monster

Lijn 421 krijgt Den Haag Leyenburg als nieuw eindpunt en rijdt via de route van lijn 31 van/naar Arnold Spoelplein. 

Lijn 468 Wassenaar Park Duinrell - Wassenaarseslag

Deze lijn rijdt van 30 juni t/m 26 augustus 2012. 

Lijn 491 Den Haag – Wassenaar Park Duinrell

Deze lijn rijdt op zaterdag en zondag voortaan het gehele jaar minimaal een uurdienst.

Van 17 mei t/m 26 augustus 2012 rijdt deze lijn dagelijks de gehele dag.

  • 2 december 2011