Gemeente Wassenaar - Zwemmen in Zuid-Holland

Zwemmen in Zuid-Holland

In Zuid-Holland wordt op veel plekken in natuurwater gezwommen. De kwaliteit van natuurwater kan in de zomermaanden snel veranderen. Voor liefhebbers van zwemmen in natuurwater is het daarom verstandig om de kwaliteit van het water vóór het zwemmen te checken.

Tijdens het officiële zwemseizoen (van 1 mei tot 1 oktober) bewaakt de provincie Zuid-Holland de kwaliteit van een groot aantal zwemwaterlocaties in Zuid-Holland. Het water wordt in laboratoria van de waterschappen onderzocht op bacteriën en aanwezigheid van onder andere blauwwieren. Zo nodig geeft de provincie een waarschuwing, een negatief zwemadvies of een zwemverbod af.

Meer weten?
Kijk dan op www.zuid-holland.nl/zwemwater. Hier vindt u de zwemwaterlocaties van de provincie Zuid-Holland met de actuele zwemadviezen. U kunt zich op diverse manieren laten informeren over de kwaliteit van het zwemwater, zoals twitter, teletekst, RSS feed of via de zwemwatertelefoon 070 441 75 50.

Zwemmen in Zuid-Holland

  • 24 mei 2011