De komende weken worden er werkzaamheden uitgevoerd aan vijf verkeerslichten in Wassenaar. Deze verkeerslichten worden omgebouwd naar “intelligente verkeerslichten”. Hierdoor verbetert de doorstroming voor fietsers en voetgangers. De verkeerslichten staan soms uit, verkeersregelaars regelen dan het verkeer. Ook tijdens het aanleggen van extra detectielussen regelen verkeersregelaars het verkeer.

Het gaat om de volgende verkeerslichten:

  • Backershagenlaan t.h.v. het Rijnlandslyceum. Week van 19 februari 2024. Vervangen van de verkeersregelautomaat, plaatsen van rateltikkers en het plaatsen van drukknoppen voor fietsers.
  • Stoeplaan-Wilhelminaplein. Week van 19 februari 2024. Vervangen van de verkeersregelautomaat en het plaatsen van rateltikkers.
  • Van Zuylen van Neijeveltstraat – Schoolstraat. Week van 26 februari 2024. Vervangen van de verkeersregelautomaat, het repareren van de rateltikkers en het aanleggen van detectielussen.
  • Van Zuylen van Neijeveltstraat – Storm van ’s-Gravesandeweg. Week van 4 maart 2024. Vervangen van de verkeersregelautomaat, repareren van de rateltikkers en het aanleggen van detectielussen.
  • Van Zuylen van Neijeveltstraat – Johan de Wittstraat. Week van 11 maart 2024. Vervangen van de verkeersregelautomaat, het repareren van de rateltikkers, het aanleggen van detectielussen, het aanleggen van een voetgangersoversteek en fietsopstelvakken.