HOME  |  Evenementen en activiteiten  |  Broos, een voorstelling met een lach en een traan

Broos, een voorstelling met een lach en een traan

Dit item is verlopen op 31-12-2017.

BROOS is een voorstelling met een lach en een traan, het is zwaar maar ook komisch.

De Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisatie (FWO), GGD, de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) en Theatergroep Drang nodigen u graag uit om de voorstelling Broos bij te wonen in Cultureel Centrum Warenar.

Broos is een voorstelling over ouderenmishandeling en een onderdeel van een langlopend project van theatergroep Drang in samenwerking met de GGD.

Onderzoek heeft aangetoond dat een op de twintig ouderen boven de 65 jaar herhaaldelijk wordt mishandeld, vaak door een familie- of gezinslid en soms door een beroepskracht. Het is dan ook tijd om het thema hoog op de agenda van de maatschappelijke discussie te zetten. Doel is om professionals, mantelzorgers en mensen in het werkveld concrete aanknopingspunten te geven bij vermoedens of constatering van ouderenmishandeling.

Wat zijn de onderwerpen die aan bod komen?

Een kleinzoon die financieel misbruik maakt van zijn oma en haar isoleert van haar familie. Een overbelaste dochter die mantelzorger is voor haar moeder. Overbelaste verpleegkundigen in een verpleeghuis.

Wie zijn uitgenodigd?

De voorstelling is voor iedereen: ouderen, hun buren en familieleden, mantelzorgers, theaterliefhebbers, hulp- en zorgverleners en studenten van zorgopleidingen.

Hoe lang duurt de bijeenkomst?

De voorstelling duurt 1 uur. Een kwartier van tevoren is de zaal open. Na de voorstelling is er de mogelijkheid om na te praten en informatie te krijgen.

De toegang is gratis

Reserveren is gewenst; er zijn maar een beperkt aantal plaatsen : kijk op www.smowassenaar.nl/agenda of bel naar de SMOW  070-511 22 26 .

Locatie: Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HR Wassenaar.
Startdatum van het evenement 29-03-2017
Starttijd: 14:00
Top