Wassenaar verlengt landgoederenfietsroute (04-02-2016)

Dit item is verlopen op 25-02-2016.

Goed nieuws voor fietsers. De gemeente Wassenaar heeft de populaire landgoederenfietsroute verlengd tot aan het landgoed Duinrell. Hierdoor kunnen liefhebbers maar liefst acht landgoederen bezoeken. Ook het levendige centrum van Wassenaar maakt door deze verlenging voortaan onderdeel uit van de fietsroute.

De gemeente Wassenaar wil samen met de ondernemers de verbindingen tussen toeristische bestemmingen verbeteren. Daarom zetten zij nu in op het creëren van meer aantrekkelijke routes en een goede informatievoorziening. Ook willen partijen de toeristische aantrekkingskracht van het centrum vergroten.

Aantrekkelijke verbindingen

De landgoederenroute is verlengd, waardoor fietsende recreanten voortaan ook het landgoed Duinrell kunnen bezoeken. Wethouder Sabine Verschoor (Economie & Toerisme): “De verlenging van de fietsroute verbindt Duinrell via het centrum van Wassenaar met de rest van de landgoederenzone. Dat is natuurlijk een aanwinst voor mensen die graag landgoederen bezoeken. Tegelijkertijd vergroot de verlenging van deze fietsroute het rendement voor de horeca en winkeliers in het centrum van Wassenaar, omdat naar verwachting zo meer mensen door het dorp zullen fietsen. Ze zullen voortaan eerder even afstappen om een kopje koffie te drinken of door de winkelstraten te lopen.”

De landgoederenroute

De landgoederenroute is een lommerrijke route, tussen de Raadhuislaan en de Zijdeweg in Wassenaar. Deze route verbindt de buitenplaatsen De Paauw, Beukhaghe, Backershagen, Hartekamp, Wiltzanck, Rust en Vreugd en de Wittenburg met elkaar. De route is gelegen in het landelijke gebied van Duin, Horst & Weide.

De heer R.J.B. van Zuylen van Nijevelt van landgoed Duinrell: “Het landgoed Duinrell was tot nu toe het ontbrekende landgoed in deze recreatieve fietsroute. Door het verlengen van de landgoederenroute wordt landgoed Duinrell verbonden met de omliggende landgoederen.” Door het aanbod van alle voorzieningen die Wassenaar rijk is, met elkaar te verbinden, wordt het nog aantrekkelijker voor fietsers om hier naar toe te komen en hier meer bestemmingen te combineren. Dat is winst voor de recreant en voor de ondernemers.

De officiële opening van de vernieuwde landgoederenroute vindt begin maart plaats.

Top