Tegoedbon voor energiebesparende maatregelen (25-08-2020)

De gemeente Wassenaar start met een verduurzamingsactie waarmee huishoudens op hun energiekosten kunnen besparen en hun wooncomfort verhogen. Met deze actie worden Wassenaarders uitgenodigd om bij te dragen aan het doel van een CO2-neutrale gemeente in 2050. 

Binnenkort ontvangen alle huiseigenaren in Wassenaar een brief met een tegoedbon ter waarde van 70 euro. Met deze bon (voucher) kunnen bijvoorbeeld energiezuinige ledlampen, een waterbesparende douchekop of warmte-isolerend radiatorfolie worden gekocht. Ook een energieadvies op maat is mogelijk. Alle mogelijke maatregelen staan in een folder die bij de brief zit. Voorwaarde voor teruggave van het geld is dat alles is aangeschaft bij één aanbieder, bouwmarkt of webwinkel. De voucher bevat een unieke code, waarmee het bestede bedrag kan worden teruggevraagd. Deze regeling met Winst uit je Woning loopt tot 31 maart 2021. Op de website www.winstuitjewoning.nl staat alle informatie over deze actie en hoe het werkt.

Wethouder Lia de Ridder (Duurzaamheid): ‘Met elkaar hebben we een grote klimaatopgave waar we de komende tijd mee aan de slag gaan. We nodigen iedereen nu al uit om zelf wat te doen aan energiebesparing. Ter ondersteuning bieden we de voucher aan die op diverse manieren gebruikt kan worden. Vele kleine maatregelen kunnen samen een groot verschil maken.’

Het aanbod van de energiebesparende maatregelen is breed. Naast een voucher voor kleine maatregelen en een duurzaamheidsadvies is ook een brede inkoopactie voor grotere maatregelen meegenomen en worden er Energyparty’s georganiseerd. Voor de regelingen werkt de gemeente samen met Winst uit je woning, Buurkracht en 070Energiek. Kijk voor meer informatie op www.wassenaar.nl/les

Lokale Energie Strategie 

De gemeentelijke verduurzamingsactie is één van de acties die voortkomt uit de Lokale Energie Strategie waarin de gemeente zich richt op het volledig terugdringen van CO2-uitstoot. 

Top