Eigenaars Stoeplaan 1 winnen Monumentenprijs 2017 (11-09-2017)

Dit item is verlopen op 25-09-2017.

Op zaterdag 9 september is op Open Monumentendag voor de derde keer de Wassenaarse Monumentenprijs uitgereikt. De genomineerden kwamen uit drie verschillende categorieën: Duurzaam monumentaal onderhoud, Plein 10; restauratie, Stoeplaan 1; publieksbereik, Peter Ten Arve en Leo Derks voor hun boek over architect Herman van Lindonk.

De jury heeft de familie Zandbergen uitgeroepen tot winnaar van de Wassenaarse Monumentenprijs 2017. Dit vanwege hun inspanningen voor de restauratie van het pand Stoeplaan 1. Mevrouw Merel Zandbergen ontving de prijs uit handen van wethouder Inge Zweerts de Jong van Cultureel Erfgoed. Dit gebeurde tijdens de slotbijeenkomst van de Open Monumentendag in de Dorpskerk.

Er is een boekje samengesteld met informatie over de winnaars en de andere genomineerden van 2017. Stuk voor stuk de moeite waard om te lezen. Het boekje kan worden bekeken via de website www.wassenaar.nl/monumentenprijs.

 

Foto-informatie:

Foto links: Merel Zandbergen ontvangt de Monumentenprijs uit handen van wethouder Inge Zweerts de Jong
Foto rechts: De genomineerden van de Wassenaarse Monumentenprijs 2017. Van links naar rechts : Peter ten Arve, Merel Zandbergen, Sietske Homsma, Leo Derksen en wethouder Inge Zweerts de Jong.

Top