Duurzaamheidsbijeenkomst ondernemers positief ontvangen (14-10-2019)

Op woensdag 19 september vond in The British School in Voorschoten een duurzaamheidsbijeenkomst voor ondernemers uit Voorschoten en Wassenaar plaats. De avond werd georganiseerd door de gemeenten Wassenaar en Voorschoten, Ondernemend Wassenaar en Ondernemersvereniging Voorschoten.

Werd er op deze avond een belangrijke stap gezet naar een klimaatneutraal bedrijfsleven in Voorschoten en Wassenaar? De ruim zestig bezoekers leken de vraag met ‘ja’ te beantwoorden. Het onderwerp leeft, al bleek dat er nog een lange weg te gaan is, voordat het echt zo ver is.

Paul Topping vertelde over de duurzame inspanningen van The Britisch School. Leerlingen van het Eco-team vertelde het verhaal over hun duurzame inspanningen. Ook de door de leerlingen gedeelde passie met de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg kwam aan bod. Hans Oedzes liet namens beide Omgevingsdiensten (Voorschoten en Wassenaar behoren op dit vlak tot twee verschillende regio’s) zien dat men graag samen schouder aan schouder werkt aan het verduurzamen van hun bedrijfsvoering in plaats van op te treden als politieagent, die veranderingen afdwingt.

Dat er in Wassenaar en Voorschoten met name op de bedrijventerreinen al veel gebeurt, bewezen de voorzitters Berry van der Holst (Maaldrift) en Mark van Rooyen (Dobbewijk). Indrukwekkend was het verhaal van Berry over de plaatsing van zonnepanelen op Maaldrift. Dit project werd binnen acht maanden gerealiseerd. En Mark verwacht binnenkort met behulp van de gemeente ook in de Dobbewijk veel op energieverbruik te gaan besparen.

Wethouders Monique Lamers (Voorschoten) en Lia de Ridder (Wassenaar) gaven uitleg over de duurzame initiatieven van beide gemeenten. Zo wordt er hard gewerkt aan lokale klimaatplannen, het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed en worden er diverse acties opgezet om particulieren en bedrijven te ondersteunen met het treffen van duurzame maatregelen.

Na afloop konden de bezoekers onder het genot van door de school aangeboden hapjes en drankjes een korte enquête invullen. Uit de antwoorden moet blijken welk vervolg de avond het beste kan krijgen. Via onze website en socialmediakanalen houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Top