Burgerpeiling ‘Waarstaatjegemeente’ van start (30-05-2018)

Dit item is verlopen op 07-07-2018.

Wat vinden de inwoners van Wassenaar van hun gemeente? Wat gaat goed en wat kan beter? Dat onderzoekt de gemeente in de burgerpeiling die komende weken plaatsvindt. Naast inwoners ontvangen ook ondernemers een uitnodiging om mee te doen aan deze peiling. De burgerpeiling is onderdeel van het landelijke project 'Waarstaatjegemeente.nl'.

Wat wordt er onderzocht?

In Wassenaar ontvangen 2500 willekeurig gekozen inwoners deze week een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek over de (digitale) gemeentelijke dienstverlening, hun woon- en leefomgeving en welzijn en zorg in hun gemeente. Ook ondernemers krijgen vragen over de dienstverlening,  de regel- en lastendruk, het economisch beleid en het vestigingsklimaat.
Heeft u geen persoonlijke uitnodiging ontvangen en wilt u toch meedoen? Dat kan! Ga naar
www.wassenaar.nl/burgerpeiling

Meedoen

De burgerpeiling is een digitale vragenlijst. Wie liever een vragenlijst op papier invult, kan de enquête aanvragen bij de gemeente via telefoon 14070. U kunt de burgerpeiling invullen tot en met 6 juli 2018. Met deelname aan dit onderzoek wil de gemeente Wassenaar inzicht krijgen in de mening van inwoners en ondernemers over de taken die zij uitvoert.

Resultaten

Omdat het onderzoek een benchmark is, kunnen de resultaten vergeleken worden met andere gemeenten (bijvoorbeeld van dezelfde grootte) in Nederland. Vanaf september staan de resultaten op www.wassenaar.nl. De cijfers zijn ook in te zien op de website www.waarstaatjegemeente.nl 

Top