Bladkorven geplaatst (05-11-2018)

Dit item is verlopen op 30-11-2018.

De gemeente Wassenaar vindt het onderhoud van de openbare ruimte belangrijk. Bewoners kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan deze kwaliteit. Onlangs zijn er in een aantal wijken bladkorven geplaatst.

De locaties

Er is goed gekeken naar de bereikbaarheid van de bladkorf. De locatie moet onder andere goed bereikbaar zijn voor de gemeentelijke voertuigen die de bladkorven legen. De bladkorf is in principe op de stoep of op het gras geplaatst. Het is niet de bedoeling om de bladkorf te verplaatsen. De bladkorven staan op de volgende locaties.

 1. Prins Hendriklaan
 2. Victorialaan / Prinses Marielaan
 3. Ridderlaan
 4. Van Duivenvoordelaan
 5. Wilhelminaplein
 6. Van Bommellaan
 7. Dokter Duetzlaan
 8. Kievietslaan
 9. Mecklenburglaan

Het legen van de bladkorf

In principe wordt de bladkorf één keer in de week geleegd. Dit wordt uitgevoerd tijdens de reguliere takken-ophaalronde op dinsdag. Als de bladkorf vol is, kunt u hiervan melding doen bij het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14070 of via www.wassenaar.nl.

Spelregels

Voor het plaatsen van de bladkorven is een beperkt aantal spelregels opgesteld:  

 • in de bladkorven mag alleen blad (uit de openbare ruimte) geplaatst worden;
 • de bladkorven worden één keer per week geleegd;
 • de bladkorven zijn in oktober geplaatst, halverwege december worden deze weer verwijderd;
 • bij regelmatig oneigenlijk gebruik wordt de locatie opnieuw bekeken;
 • de bladkorf mag niet verplaatst worden in verband met het legen door het inzamelvoertuig. Als de bladkorf verplaatst wordt, dan wordt deze verwijderd.

Bladkorven in de toekomst

Het gebruik van de bladkorf wordt gevolgd. Bij onvoldoende gebruik wordt de bladkorf niet teruggeplaatst. In de toekomst is het mogelijk dat de gemeente de bladkorven koppelen aan enthousiaste bewoners.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden als contactpersoon, dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum onder telefoonnummer 14070.
 

Top