Creatief met plastic: doe mee en win! Knutsel voor een schoner Wassenaars strand

Op vijf plekken langs de Wassenaarse kust kun je sinds 2018 een juttas lenen en deze gevuld met afval inleveren voor wat lekkers. Op woensdag 15 juni wordt dit gevierd met een jut-evenement op het strand. Initiatiefnemer Grondstofjutters roept iedereen op om (plastic) zwerfafval te verzamelen en hiervan een kunstwerk te maken en zo mee te doen aan de winactie. De aanpak is een samenwerking tussen gemeente, strandpaviljoens en strandgangers. 

Schuilt in jou een kunstenaar? Wie weet wordt dit beloond met een etentje aan het strand. Ga jutten op het strand en maak van het verzamelde plastic een mooi kunstwerk. Zorg er wel voor dat het kunstwerk niet nat is en op een tafel past.* Ook schrijf je een korte motivatie waarom je het kunstwerk hebt gemaakt en hoe wij er met z’n allen voor kunnen zorgen dat er minder zwerfafval ontstaat. Je kunstwerk lever je van 28 mei tot 8 juni in op het gemeentekantoor. Op 15 juni wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het jut-event. De winnaar ontvangt een dinerbon t.w.v. 50 euro die ingeleverd kan worden bij De Badmeester, Strandpaviljoen Sport, Strandpaviljoen Luchtig en Beachclub Bait. 

Er is een aantal eisen waar het kunstwerk aan moet voldoen:

  • Het kunstwerk mag niet nat zijn;
  • Het kunstwerk moet op een tafel passen, waarbij de afmetingen maximaal 50x50x50cm zijn; 
  • Het kunstwerk mag geen gevaarlijke materialen bevatten zoals scherpe voorwerpen of chemische stoffen;
  • Het grootste deel van het kunstwerk moet gemaakt zijn van zwerfafval van het strand;
  • Bij het kunstwerk moet een kleine motivatie van één alinea zitten.

Jut evenement op 15 juni

Iedereen is welkom io 15 juni van 15:00 tot 17:00 uur! Om 15:00 uur trapt wethouder Hubert Schokker het evenement af bij Strandpaviljoen Luchtig. Ook tijdens het event gaan we jutten. Iedereen krijgt een juttas mee om gezamenlijk zoveel mogelijk afval te rapen. Je kunt online alvast wat inspiratie opdoen.

Roep vooral mensen in je omgeving op om mee te doen! Kijk voor meer informatie op de eventpagina: https://fb.me/e/cDQR8OJw2