HOME  |  Werkzaamheden Dokter Duetzlaan

Werkzaamheden Dokter Duetzlaan

Op maandag 1 oktober starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de groenstrook achter de woningen van de Dokter Duetzlaan nr. 1 t/m 41 en Vreeburglaan 12 en 14.

Initiatief van omwonenden

De herinrichting van de groenstrook is een initiatief van een grote groep omwonenden om de leefbaarheid van de buurt te verbeteren.

Het plan

In de randen van de groenstrook – aan de woningzijde - komen mooie grote heesters en kleine kleurrijke bomen. Om de groenstrook nog fraaier te maken, worden ook twee plantvakken aangelegd. Deze plantvakken worden door de bewoners zelf onderhouden. Hierin komen diverse soorten bloeiende planten te staan. Het wordt daardoor ook aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Nieuwsgierig hoe de groenstroken eruit komen te zien? Het ontwerp kunt u downloaden (PDF-document 238 kB).

Werkzaamheden

De eerste werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van bomen en struiken en het aanbrengen van verse grond. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma G. vd Holst en zn. en duren ongeveer drie weken. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren worden tijdelijk vier parkeerplaatsen afgezet.

Samen met de initiatiefnemers wordt daarna in oktober een keuze gemaakt voor de nieuwe beplanting. Na de bestelling wordt dit in de maanden november/december geplant. De nieuwe bomen en heesters worden door medewerkers van de gemeente geplant. De nieuwe vaste planten worden door de bewoners samen met de medewerkers van de gemeente geplant.

Top