HOME  |  Verkeer en parkeren

Verkeer en parkeren

Parkeren in Wassenaar

Wassenaar kent geen betaald parkeren. Wel gelden er drie parkeerschijfzones, aangegeven met verkeersborden en een blauwe belijning. Meer over parkeren in Wassenaar.

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

In het geval van parkeerdruk in uw straat bestaat de mogelijkheid een indviduele gehandicaptenparkeerplaats dicht bij uw woning aan te laten leggen. U moet in het bezit zijn van een geldige gehandicaptenparkeerkaart. Meer informatie en aanvragen.

Ontheffing Buurtweg

Bewoners van de wijk Duijndigt (de Waalsdorperlaan e.o.) kunnen een ontheffing krijgen voor het berijden van het viaduct met een motorvoertuig. Meer informatie en aanvragen.

Meest gestelde vragen over verkeer

De meest gestelde vragen en antwoorden over verkeer hebben we verzameld. Lees de vragen en antwoorden.

Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen. Meer informatie en aanvragen.

Parkeerontheffing blauwe zone

In Wassenaar gelden op verschillende plekken parkeerschijfzones. U kunt een ontheffing aanvragen voor deze zones als u staat ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie op het adres in het blauwe zone gebied. Meer informatie over het aanvragen van een ontheffing.

Oplaadpalen elektrische auto's

Woont of werkt u in Wassenaar en bent u in het bezit van een volledig elektrisch voertuig of een plug-in hybride voertuig? Heeft u niet de mogelijkheid om het voertuig op eigen terrein op te laden? Dan bestaat de mogelijkheid om een openbare laadpaal aan te vragen. Meer informatie en aanvragen.

Ontheffing winkelgebied Centrum

De Langstraat, een deel van de zijstraten Kerkstraat en Van Hogendorpstraat zijn afgesloten voor verkeer met beweegbare palen. De Molenstraat is met vaste palen afgesloten. Op vaste tijden gaan deze palen omlaag om winkel te bevoorraden. Het in- en uitrijden van dit gebied buiten de vastgestelde tijden kan alleen via een persoonsgebonden pas. Meer informatie.

Top