HOME  |  Opknappen Mariaplein

Opknappen Mariaplein

Dit voorjaar gaat de gemeente het Mariaplein opknappen. Het afgelopen jaar hebben veel bewoners van Kerkehout hun wensen voor het Mariaplein kenbaar gemaakt. De gemeente bedankt iedereen voor het meedenken! De presentatie van het ontwerp van het Mariaplein kunt u downloaden (PDF-document 5 MB).

Dit ontwerp is het definitieve ontwerp; zo wordt het aangelegd. Er is geen inspraak meer mogelijk. De gemeente wenst u alvast veel plezier bij het beleven en gebruiken van het vernieuwde Mariaplein.

Toelichting ontwerp

Het Mariaplein heeft veel kleurrijk groen en diverse toegangspaden. Een van de paden komt langs de jubileumbank. Deze wordt gedeeltelijk opgeknapt/hersteld. De bankjes in het midden van het plein nodigen uit om er van het zonnetje te genieten.

In het midden ligt een gazon. Dit kan bijvoorbeeld jaarlijks worden gebruikt voor de buurtbijeenkomst. Om gemakkelijk (de kortste weg) over het plein te kunnen worden er grote 60x60 tegels in het gras gelegd. Deze zijn visueel met het gazon verbonden door smalle grasstrookjes tussen de tegels.

Rondom het plein wordt een voethekje langs de beplanting aangebracht om inloop van honden te voorkomen. Bij de ingangen van het plein wordt een sierhekwerk als een sluis aangebracht zodat fietsers/brommers worden ontmoedigd om het plein te gebruiken.

Ook voor ouders met – kleine - kinderen is het leuk om het pleintje te bezoeken. Voor de kinderen is er een aantal speelitems zoals nummers op de grote tegels en houten speelschijven op een kleine verhoging in het gras.

Ook nieuwe bestrating rondom het plein

Het voetpad rondom het plein is toe aan vernieuwing. Daarom wordt het gelijk vernieuwd met 30x30 tegels.

Planning

Het werk wordt nu aanbesteed aan een aannemer. Hiermee zijn we in de afrondende fase. Samen met de aannemer wordt een planning gemaakt. We verwachten dat de aannemer half april start met het straatwerk. Aansluitend wordt het groen aangebracht. Hiervoor moet de temperatuur boven de 10 graden zijn anders kiemt het gras niet. Er staat zo’n 3 weken voor dit werk gepland. Hierna worden de hekwerken geplaatst. 

Veelgestelde vragen

Er is een aantal vragen ontvangen vanuit de wijk. De vragen en de antwoorden kunt u downloaden (PDF-document 79 kB).

Top