Nieuws

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten rondom de Lokale Energie Strategie Wassenaar.

 • 16 juli 2019: Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer opengesteld

  Na een tijdelijke stop wordt de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer opengesteld. Eigenaar-bewoners kunnen met de SEEH subsidie krijgen voor minimaal twee grote isolatieregelingen in de eigen woning.

  Voor wie?
  Naast het treffen van minimaal twee grote isolatieregelingen komt u voor de SEEH in aanmerking als voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH. Daarnaast dient de bestaande woning uw eigendom en hoofdverblijf te zijn, of dat deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Voor eigenaren en bewoners binnen een Verenigingen van Eigenaren (VvE) gelden er andere voorwaarden.

  Vanaf wanneer?
  De verwachting is dat de subsidie vanaf eind augustus 2019 weer kan worden aangevraagd bij de RVO. Het RVO voert de subsidieregelingen uit in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De regeling en voorwaarden worden gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van het RVO. Let op! Er is alleen subsidie beschikbaar voor maatregelen die na publicatie van de regeling uitgevoerd worden en nadat u de werkzaamheden heeft verricht en betaald.

  Vragen?
  Zeker voor inwoners die ambitieuze plannen hebben om energiebesparende maatregelen te treffen in hun woning, is deze subsidieregeling erg interessant. Meer weten? Kijk dan op de website van het RVO

 • 20 juni 2019: Een sfeervol Engels landhuis, zonder gas!
  De Klimaattafel van 20 juni stond in het teken van het verduurzamen van monumenten. Rob Bloem was een van de sprekers en vertelde over het intensieve restauratieproces van zijn Engels landhuis. Het rijksmonument is nu aardgasvrij. ‘Het resultaat is dat wat we voor ogen hadden: een sfeervolle woning met een goed binnenklimaat én zonder gas. Onze huidige energierekening is nu lager dan in ons vorige huis, dat kleiner was.’  Omroep West interviewde Rob Bloem en duurzaamheidswethouder Lia de Ridder. Ook Monumenten.nl besteedde aandacht aan het restauratieproject. 

  Monumenten verduurzamen 
  Er zijn veel mogelijkheden om een historisch pand verder te verduurzamen. Er kan wellicht meer dan u denkt. Om onze inwoners te ondersteunen met het verduurzamen van hun monument is de gemeente een samenwerking aangegaan met Stichting De Groene Grachten. De Groene Menukaart Wassenaar laat u aan de hand van verschillende thema’s zien welke opties, tips en trucs er zijn voor verduurzaming van historische panden. Maatwerk blijft altijd het sleutelwoord, zeker bij beschermde monumenten. Neem daarom in een vroeg stadium contact op met de gemeente.
   
 • 5 bespaartips voor in huis
  Energie besparen biedt veel voordelen. U heeft minder energiekosten en stoot ook minder CO₂ uit. Zo bespaart u op kosten en het milieu. Er zijn vele relatief eenvoudige en effectieve dingen die u kunt doen om energie te besparen. Lees verder voor de 5 tips die wij alvast graag met u delen.
   
 • 20 mei 2019: Duurzaamheidsbijeenkomst gemeente positief ontvangen
  Het wijkmanagement organiseerde in samenwerking met de Klimaattafel op woensdag 15 mei een bijeenkomst Wassenaar zijn we Samen. Zo’n 60 geïnteresseerden bezochten de avond in het Sterrenbad. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst waarin verbinden, samenwerken in de wijk en duurzaamheid centraal stonden.
Top