Nieuws

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten rondom de Lokale Energie Strategie Wassenaar.

 • 13 november 2020: Webinar: zonnepanelen op grote daken kunnen interessant financieel voordeel opleveren
  Voor eigenaren van grote daken kan investeren in zonnepanelen financiële voordelen opleveren. De gemeente Wassenaar organiseert op 23 november een webinar Zon op Dak over de voordelen en mogelijkheden van zonnepanelen. Zonnepanelen ingewikkeld en gedoe? Dat hoeft niet. Het kan simpel, slim en snel. Tijdens het webinar Zon op Dak hoort u hoe.

 • 22 september 2020: Klimaattafel komt met eigen Nieuwsbrief
  De Klimaattafel Wassenaar heeft sinds 22 september een eigen Nieuwsbrief. Hierin leest u over alle energiebesparende initiatieven en activiteiten die ontstaan vanuit de Klimaattafel. Met de Nieuwsbrief willen we mensen informeren en inspireren. 

 • 7 september 2020: Zonnepanelenactie van Wassenaarse buurtteams groot succes 
  De gezamenlijke zonnepanelenactie van de vier Buurtteams uit de Wassenaarse buurten Park de Kieviet, Groot Deijleroord, Nieuw Wassenaar en Centrum is een enorm succes. Nadat eerst al meer dan 200 inwoners, de online informatieavond bijwoonden, stroomden de aanmeldingen voor een vrijblijvende schouw binnen. 

 • 4 september 2020: Online EnergyParty: energie besparen met je buren
  De gemeente Wassenaar zoekt inwoners die het leuk vinden om een online EnergyParty te houden. Een gezellige en succesvolle manier om samen met buurt- of straatgenoten energie te besparen. Heel gemakkelijk vanuit huis en toch samen. Stichting Buurkracht ondersteunt de EnergyParty’s met deskundige begeleiding.

 • 25 augustus 2020: Tegoedbon voor energiebesparende maatregelen
  De gemeente Wassenaar start met een verduurzamingsactie waarmee huishoudens op hun energiekosten kunnen besparen en hun wooncomfort verhogen. Met deze actie worden Wassenaarders uitgenodigd om bij te dragen aan het doel van een CO2-neutrale gemeente in 2050. 

 • 14 juli 2020: Succesvolle informatieavond zonnepanelen
  Woensdag 8 juli organiseerde vier buurtteams uit Wassenaar een informatieavond over zonnepanelen. Deze buurtteams hebben de afgelopen maanden een aanbod voor zonnepanelen ontwikkeld voor hun buurtgenoten.

 • 29 juni 2020: Wederom inspirerende Klimaattafel
  De tweede Klimaattafel van dit jaar kwam goed uit de verf. Bezoekers en organisatie kijken terug op een goede bijeenkomst met mooie presentaties van duurzame initiatieven, gehouden in een sfeervolle ruimte in The House of Inspiration in één van de voormalige NIAS-gebouwen. Positief was dat de Klimaattafel behalve ‘live’ ook digitaal kon worden gevolgd via een webinar. Het was de eerste keer dat bezoekers thuis konden meekijken via hun mobiel, tablet of computer. Van deze extra mogelijkheid is goed gebruik gemaakt. Er hadden zich vooraf 20 personen aangemeld. De Klimaattafel heeft hiermee zijn bereik vergroot. ‘Zeker iets om door te zetten bij de volgende edities,’ zegt wethouder Lia de Ridder die de avond opende. ‘Juist de combinatie van fysiek en digitaal biedt de Klimaattafel meerwaarde.’  

 • 17 juni 2020: Kijk live mee met de Klimaattafel
  De Klimaattafel Wassenaar is een openbare bijeenkomst en voor iedereen toegankelijk. Zoals u weet, zijn wij vanwege de richtlijnen van het RIVM beperkt in het toelaten van het aantal bezoekers: maximaal 30. Daarom hebben we gewerkt aan een digitale oplossing voor de Klimaattafel van maandagavond 22 juni: een webinar. Lees verder.

 • 19 februari 2020: Klimaattafel Wassenaar gaat door met bedenken en uitvoeren van duurzame initiatieven
  De Wassenaarse Klimaattafel bestaat ruim een jaar en heeft mooie resultaten bereikt. Een mooi begin. Hoe de inspanningen nog effectiever kunnen, was onderwerp van de gesprekken tijdens de bijeenkomst in de Dorpskerk op 19 februari 2020.
   
 • 15 januari 2020: Burgers in beweging krijgen, dát is buurkracht
  Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om de eigen buurt samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger én duurzamer te maken. Door buurtbewoners met elkaar en met lokale overheden te verbinden komen de beste ideeën daadwerkelijk tot een succesvolle uitvoering. Kijk voor inspiratie op de website van buurkracht.    
   
 • 5 december 2019: Blauw-Zwart schakelt over op energiezuinige ledverlichting 
  Voetbalvereniging Blauw-Zwart in Wassenaar zet grote stappen naar verduurzaming van het sportcomplex. Op dinsdag 3 december was de officiële ingebruikname van de ledverlichting. Vijf voetbalvelden, waaronder twee kunstgrasvelden, worden sinds kort verlicht door energiezuinige ledverlichting.
   
 • 3 december 2019: Inspirerende klimaattafel Wassenaar met nationale klimaatgezant Marcel Beukeboom 
  Tijdens de laatste klimaattafel in Wassenaar was Marcel Beukeboom te gast. Als nationale klimaatgezant gaf hij voor een volle zaal een boeiend inkijkje in de wijze waarop internationaal gewerkt wordt aan het realiseren van de klimaatdoelen.
   
 • 20 november 2019: Duurzaamheidspakketje voor nieuwe inwoners 
  Op de welkomstavond voor nieuwe inwoners heeft de gemeente Wassenaar zich gepresenteerd als  energiebewuste gemeente.
   
 • 7 november 2019: Speciale editie Klimaattafel met Klimaatgezant Marcel Beukeboom op 26 november
  Op dinsdag 26 november vindt een speciale editie van de Klimaattafel met Klimaatgezant Marcel Beukeboom plaats. U bent tussen 18:30 en 21:00 uur van harte welkom om dit evenement bij te wonen in Auberge de Kievit!
   
 • 14 oktober 2019: Duurzaamheidsbijeenkomst ondernemers positief ontvangen 
  Op woensdag 19 september vond in The British School in Voorschoten een duurzaamheidsbijeenkomst voor ondernemers uit Voorschoten en Wassenaar plaats. De avond werd georganiseerd door de gemeenten Wassenaar en Voorschoten, Ondernemend Wassenaar en Ondernemersvereniging Voorschoten.
   
 • 11 oktober 2019: Gemeente ondertekent Energieperspectief 2050
  Duurzaamheidswethouder Lia de Ridder ondertekende samen met waterschappen, de provincie Zuid-Holland en andere gemeenten in de regio Rotterdam – Den Haag het Energieperspectief 2050.
   
 • 10 oktober 2019: Gemeente ondersteunt energiebesparende maatregelen inwonersinitiatieven
  De gemeente start met een pilotprogramma van Buurkracht om energiebesparende inwonersinitiatieven extra te ondersteunen. In dit programma krijgen drie initiatiefnemers hulp van een buurtbegeleider om hun eigen energiebesparende actie met buurtgenoten naar een nog hoger plan te tillen. De drie pilots gaan nog dit jaar van start.
   
 • 30 september 2019: Vierde Wassenaarse Klimaattafel inspireert 
  Vooruitlopend op de warmtetransitie, organiseerde de gemeente op 24 september de vierde Klimaattafel van dit jaar. Maar liefst 50 geïnteresseerden kwamen naar de Oostdorperhoeve om hun kennis en ervaring op gebied van verduurzaming met elkaar te delen. Het was een inspirerende avond, met aansprekende voorbeelden van Basisschool De Herenweg, voetbalvereniging Blauw-Zwart en bewonersvereniging De Kievit.
   
 • Klimaattafel ‘Energie besparen met de buren’ op 24 september 2019 
  Naast de gemeente leveren steeds meer inwoners een positieve bijdrage aan de energietransitie. Bedrijven, scholen en wijken weten elkaar steeds vaker en beter te vinden. Nieuwe ideeën komen gezamenlijk tot stand. De Klimaattafel biedt bij uitstek de gelegenheid om deze initiatieven met elkaar te delen en samen voordelen te behalen. Daarom gaan we, vooruitlopend op de warmtetransitie, op 24 september 2019 graag met u in gesprek over het treffen van energiebesparende maatregelen met de buren.
   
 • 16 juli 2019: Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer opengesteld
  Na een tijdelijke stop wordt de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer opengesteld. Eigenaar-bewoners kunnen met de SEEH subsidie krijgen voor minimaal twee grote isolatieregelingen in de eigen woning.Naast het treffen van minimaal twee grote isolatieregelingen komt u voor de SEEH in aanmerking als voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH. Daarnaast dient de bestaande woning uw eigendom en hoofdverblijf te zijn, of dat deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Voor eigenaren en bewoners binnen een Verenigingen van Eigenaren (VvE) gelden er andere voorwaarden.
   
 • 20 juni 2019: Een sfeervol Engels landhuis, zonder gas!
  De Klimaattafel van 20 juni stond in het teken van het verduurzamen van monumenten. Rob Bloem was een van de sprekers en vertelde over het intensieve restauratieproces van zijn Engels landhuis. Het rijksmonument is nu aardgasvrij. ‘Het resultaat is dat wat we voor ogen hadden: een sfeervolle woning met een goed binnenklimaat én zonder gas. Onze huidige energierekening is nu lager dan in ons vorige huis, dat kleiner was.’  Omroep West interviewde Rob Bloem en duurzaamheidswethouder Lia de Ridder. Ook Monumenten.nl besteedde aandacht aan het restauratieproject. 
   
 • 5 bespaartips voor in huis
  Energie besparen biedt veel voordelen. U heeft minder energiekosten en stoot ook minder CO₂ uit. Zo bespaart u op kosten en het milieu. Er zijn vele relatief eenvoudige en effectieve dingen die u kunt doen om energie te besparen.
   
 • 20 mei 2019: Duurzaamheidsbijeenkomst gemeente positief ontvangen
  Het wijkmanagement organiseerde in samenwerking met de Klimaattafel op woensdag 15 mei een bijeenkomst Wassenaar zijn we Samen. Zo’n 60 geïnteresseerden bezochten de avond in het Sterrenbad. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst waarin verbinden, samenwerken in de wijk en duurzaamheid centraal stonden.
Top