HOME  |  Landgoedbeheer

Landgoedbeheer

De gemeente voert de komende tijd onderhoud uit aan haar buitenplaatsen en de bijbehorende parken. Deze geliefde wandelgebieden zijn ooit met een bepaald ontwerp en een bepaalde gedachte aangelegd. Dit maakt deze parken uniek en waardevol voor Wassenaar. Doel van het onderhoud is om de historische structuren beter  zichtbaar en beleefbaar te maken voor de bezoekers. En natuurlijk om de parken ‘gezond’ te houden.

De kosten van deze werkzaamheden in het park worden betaald uit de reguliere onderhoudsbegroting en door een Provinciale subsidie van de Erfgoedlijn Landgoederen.

Geschiedenis De Paauw en Backershagen

Meer informatie over de geschiedenis en de achtergrond van de buitenplaatsen De Paauw en Backershagen. Lees verder.

Restauratie huis de Paauw

Buitenplaats De Paauw wordt opgeknapt en in ere hersteld. Lees hier meer over de werkwijze en het proces. Lees verder.

Prins Frederiks parkenroute

Een in Nederland unieke historische route is in de 19e eeuw aangelegd door prins Frederik der Nederlanden om zijn negen landgoederen met elkaar te verbinden. Lees meer over de Prins Frederiks parkenroute.

De Paauw en Backershagen

De gemeente start met het onderhoud van de parken in De Paauw en Backershagen. Hier leest u meer over wat voor werkzaamheden er worden uitgevoerd en wat de globale planning is. Lees verder.

Vernieuwen gazon Prinsessetuin

In het herstelplan van park De Paauw is ook de Prinsessetuin opgenomen. Lees meer over de werkzaamheden bij de Prinsessetuin.

Omvangrijk herstel van groen erfgoed

Tien procent van ons grondgebied bestaat uit historische parken, tuinen en plantsoenen. Dit groene erfgoed willen we behouden en doorgeven aan volgende generaties. Daarom zijn we dit voorjaar begonnen aan een grondige en broodnodige opknapbeurt. Lees verder.

Top