HOME  |  Klimaattafel  |  Initiatieven

Initiatieven

Online EnergyParty

Deelname aan een EnergyParty wijst inwoners de weg naar een lagere energierekening. Vanwege de coronamaatregelen kunnen de EnergyParty’s party alleen online worden gegeven. Buurkracht is in Wassenaar een wervingscampagne gestart om 25 nieuwe hosts te vinden. De oproep voor vrijwilligers om een online EnergyParty te organiseren komt op een mooi moment. Onlangs hebben huiseigenaren een voucher ontvangen, een tegemoetkoming in de kosten voor energiebesparingsmiddelen. De voucher kan worden besteed aan kleine maatregelen zoals een deurdranger of tochtstrips of voor een eerste stap naar een grotere investering zoals zonnepanelen of isolatie. Mensen die zich aanmelden als organisator nodigen rond de acht buurtgenoten uit. Tijdens de avond bekijken de deelnemers samen hun energieverbruik én bespaarmogelijkheden. Een professionele gespreksleider begeleidt de avond en geeft de nodige informatie. Na afloop heeft iedereen een concreet en persoonlijk actieplan, geen verplichtingen. Interesse? Kijk voor meer informatie op www.buurkracht.nl/energyparty of download de app van buurkracht en meldt u aan.

Zonnepanelenactie Buurtteams

Vier buurtteams hebben de krachten gebundeld en een gezamenlijk inkooptraject opgezet voor zonnepanelen om energie en kosten te besparen. De buurtteams Nieuw-Wassenaar, Park De Kieviet, Centrum en Groot Deijleroord hebben met leverancier Freek van Os goede afspraken gemaakt om naar hun wensen de uitvoering op te pakken. Zo is er bij niet-standaardsituaties aandacht en ruimte voor maatwerk. Op 2 september 2020 zijn de eerste ‘buurtpanelen’ geplaatst in bijzijn van alle betrokken partijen. Bekijk hier de film. De informatieavond die in juli 2020 plaatsvond, is terug te kijken. Bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden voor een vrijblijvende offerte en een schouw.

Samen Slim Rijden

Sinds de start van Samen Slim Rijden begin dit jaar hebben 12 deelnemers inmiddels 243 ritten gemaakt met de Nissan Leaf, de elektrische deelauto. Dat is een gemiddelde van 53 kilometer per rit en komt neer op 9.600 kg minder CO2 uitstoot als een benzineauto. Wie het ook een keer wil proberen, kan via de website een testrit aanvragen. Als het bevalt rijd je binnen een dag na inschrijving mee in de deelauto. Ook mensen die net hun rijbewijs hebben kunnen zich aanmelden. Er is geen leeftijdsgrens. En natuurlijk geldt: hoe meer deelnemers, hoe sneller er een tweede auto staat.

Top