HOME  |  Lokale Energie Strategie Wassenaar  |  Informatie voor inwoners

Informatie voor inwoners

Een duurzame woning biedt veel voordelen. U levert een bijdrage aan een duurzaam Wassenaar én kunt een aanzienlijke kostenbesparing realiseren. Waarom een energiezuinig huis?

De voordelen van een goed geïsoleerd en energiezuinig huis zijn:

  • Behaaglijker en comfortabeler wonen; 
  • Lagere energierekening;
  • Minder CO2-uitstoot voor een beter milieu; 
  • Waardestijging van de woning; 
  • Kortere verkooptijd woning.

Meer informatie

Samenwerking met andere partijen

Om u als inwoner bij de verduurzaming van uw woning te ondersteunen, werkt de gemeente Wassenaar samen met onderstaande partijen:

Energiegarant

Op de website van Energiegarant kunt u het contactformulier invullen. Het energieadviesbureau neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak aan huis. Een adviseur komt vervolgens bij u thuis om uw woning te bekijken en bespreken. U ontvangt een beknopt rapport met mogelijke duurzame maatregelen en besparingen. Als u met dit advies energiebesparende maatregelen neemt, kunt u gratis het voorlopige energielabel van uw huis om laten zetten in een definitief label. Natuurlijk bepaalt u zelf bij wie u de maatregelen laat uitvoeren. De energieadviseur neemt contact met u op om een afspraak te maken. Een advies van de energieadviseur kost € 100. 

Duurzaam Bouwloket

De gemeente Wassenaar werkt samen met het Duurzaam Bouwloket. Denkt u erover om uw woning duurzaam te (ver)bouwen of zelf energie op te gaan wekken? Dan is het de moeite waard om hierover met een onafhankelijke adviseur van Duurzaam Bouwloket in gesprek te gaan.

Dit digitale bouwloket voorziet u van gratis en onafhankelijk advies. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl voor adviezen en producten om uw woning te verbeteren én vind meteen gespecialiseerde regionale en lokale bedrijven die u daarbij kunnen helpen. Lees ervaringen van anderen en kom meer te weten over mogelijkheden en subsidies om te investeren in uw woning en kosten te besparen.

De Groene Grachten

Er zijn veel mogelijkheden om een historisch pand verder te verduurzamen. Er kan wellicht meer dan u denkt. De gemeente is een samenwerking aangegaan met Stichting De Groene Grachten. De Groene Menukaart Wassenaar laat u aan de hand van verschillende thema’s zien welke opties, tips en trucs er zijn voor verduurzaming van historische panden. Maatwerk blijft altijd het sleutelwoord, zeker bij beschermde monumenten.

Rabobank

Bent u eigenaar van een koophuis? En bent u benieuwd hoe u uw huis duurzamer kunt maken?
De gemeente Wassenaar en de Rabobank bieden u nu de mogelijkheid om zonder kosten een energieadvies aan huis in te winnen. De gemeente biedt dit advies al langer aan tegen gereduceerd tarief. Door ondersteuning van de Rabobank betaalt u nu tijdelijk niets. De actie geldt voor de eerste 50 woningeigenaren in Wassenaar die een afspraak maken. Wees er dus snel bij!

Top