HOME  |  Herontwikkeling ANWB-terrein

Herontwikkeling ANWB-terrein

Het ANWB-terrein aan de Wassenaarseweg wordt herontwikkeld. De gemeenten Wassenaar en Den Haag hebben samen met de ANWB bekeken onder welke voorwaarden herontwikkeling tot stand kan komen. Hierbij is woningbouw als een realistisch scenario besproken. Hiervoor is door de gemeente Wassenaar een startnotitie opgesteld. In deze startnotitie staan de voorwaarden voor de herontwikkeling. De startnotitie kunt u onderaan bij document downloaden.

Overeenkomst woningbouwplannen gesloten op 5 april 2019

ABB Bouwgroep en de ANWB hebben op 5 april een overeenkomst voor de woningbouwplannen gesloten. De komende periode worden de bouwplannen onder de naam ‘Residentie Parkzicht’ verder uitgewerkt en start de bestemmingsplanprocedure. De realisatie van de bouw zal naar verwachting medio 2021 starten. Kijk voor meer informatie over Residentie Parkzicht leest u op www.residentieparkzicht.nl.

Waarom een herontwikkeling?

Sinds 1960 is het hoofdkantoor van de ANWB gevestigd aan de Wassenaarseweg. De laatste jaren worden delen van het gebouw niet meer benut. De ANWB voelt zich, ook vanuit historisch perspectief, met deze locatie verbonden en wil daarom graag in Wassenaar gevestigd blijven. Zij hebben daarom verschillende mogelijkheden onderzocht in combinatie met herontwikkeling van een gedeelte van het terrein. 

Documenten

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met projectleider Joke Engelbert via anwb@wassenaar.nl of telefonisch via 14 070.

Top