HOME  |  Erfgoededucatie

Erfgoededucatie

Erfgoededucatie voor kinderen

Er zijn verschillende projecten op het gebied van erfgoed in onze gemeente die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Door te leren en te doen kunnen ze meer te weten komen over de geschiedenis van onze gemeente en begrijpen waarom hun leefomgeving eruit ziet zoals die eruit ziet. Hieronder staat een aantal projecten die de gemeente (mede) ontwikkeld heeft en van harte bij u aanbeveelt.

Archeologie krijgt een gezicht

Archeologie-boekje voor groep 7 en 8.
Leer Kars, een man die bijna 4000 jaar geleden vermoord werd in de duinen in Wassenaar, en Trude, die op een kasteel in Voorschoten woonde, kennen. Hoe leefden mensen duizenden jaren geleden? Waar woonden de Romeinen en hoe zag hun fort eruit? “Archeologie krijgt een gezicht” is een boekje dat voor de groepen 7 en 8 gemaakt is over archeologie. Het is leerzaam en leuk, ook voor volwassenen en vertelt veel over de oudste geschiedenis van Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar.

In samenwerking met

Het boekje is gemaakt in opdracht van het Pact van Duivenvoorde, een samenwerking tussen de gemeenten Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar en maakte in 2009 onderdeel uit van een archeologie-tentoonstelling.

Meer informatie

Download het boekje "Archeologie krijgt een gezicht" (PDF-document 6,5MB). Wilt u de papieren versie van het boekje ontvangen, mail dan uw naam en adres onder vermelding van ‘aanvraag boekje “Archeologie krijgt een gezicht” naar erfgoed@werkorganisatieduivenvoorde.nl (zolang de voorraad strekt).

Top