HOME  |  Bespaartips voor in huis

Bespaartips voor in huis

Bespaartips voor in huis

Smart gebruik van telefoons en tablets

Wist u dat u de batterij van uw smartphone en tablet niet tot 100 procent hoeft op te laden voor optimaal gebruik? Een percentage van 85 procent is genoeg. Het maakt geen verschil voor de batterijduur, maar wel voor het gebruik in energie om de telefoon op te laden. Gemiddeld kost het opladen tot 85 procent twee uur, het opladen tot 100 procent kost nog eens twee uur. Laad tablets en telefoons ook niet langer op dan nodig (vol = vol) en haal de oplader daarna uit het stopcontact om het lekken van energie te voorkomen. Ook meteen een stuk veiliger.
Kijk op de website van milieucentraal voor meer tips over het zuinig gebruik van deze apparaten.
 

Zet de verwarming een uur eerder al laag

U kunt veel geld en energie besparen door de verwarming ’s nachts op 15 graden te zetten en de vloerverwarming op 17 graden. Omdat het altijd even duurt voordat een verwarmde woning afkoelt, kunt u de verwarming gerust een uur voordat u naar bed of de deur uit gaat al lager zetten. Ook in de winter! Kijk op de website van milieucentraal voor meer tips over het zuinig gebruik van uw verwarming.
 

Houd de warmte binnen

Een kleine investering in uw woning op het gebied van isolatie zorgt al voor een flinke besparing op energie én voor extra wooncomfort. Hangen de radiatoren tegen een niet-geïsoleerde buitenmuur? Breng dan radiatorfolie aan zodat er minder warmte naar buiten ontsnapt. Isoleer verwarmingsleidingen die door onverwarmde (kruip)ruimtes lopen en voorkom tocht door naden en kieren te dichten met een tochtstrip, tochtband of ander materiaal. Kijk op de website van het Duurzaam Bouwloket voor meer tips over het isoleren van uw woning.
 

Elektrisch koken heeft de toekomst

In 2050 zijn we in Nederland volledig van het gas af. Wilt u vooruitlopen op die trend? Ga dan over op een inductiekookplaat. Op dit moment is er nog weinig verschil in CO2uitstoot bij gas- of inductiekookplaten, maar wanneer de stroom duurzamer wordt, wint de inductiekookplaat! Kijk op de website van hierverwarmt voor meer tips over elektrisch koken.
 

Kies voor groene energie

Vraag bij uw eigen energieleverancier of zij groene energie kunnen leveren of investeren in duurzame energieprojecten, zoals zonneparken of windmolens. Overweegt u een overstap naar een andere leverancier? Kijk op de website van de consumentenbond voor meer informatie over de groenste én voordeligste energieleverancier.

Top