HOME  |  Auto delen

Auto delen

Op deze pagina treft u alle mogelijke opties, zodat u snel kunt beginnen met autodelen. 

Deelauto (Greenwheels) Havenkade 1 Wassenaar

De gemeente heeft een parkeerplaats beschikbaar gesteld voor Greenwheels. Via een chipkaart kunt u de auto openen, zodat u meteen de weg op kunt. Zo heeft u altijd een auto tot uw beschikking, zonder de kosten van een eigen auto. Via de website van greenwheels kunt u de deelauto reserveren.

Uw eigen auto delen

U kunt zowel uw eigen auto verhuren aan mensen in de buurt als een auto huren van een buurman of -vrouw. Dit wordt onderling autodelen (peer-to-peer car sharing) genoemd. U kunt dit doen via SnappCar. Zij zorgen dat de auto tijdens een rit allrisk verzekerd is. Bij MyWheels kunt u simpel particuliere auto's in de buurt huren. 

Uw eigen autodeelgroep

Met een groep bekenden kunt u uw eigen autodeelgroep opzetten. De Vereniging voor Gedeeld Autogebruik helpt bij het opzetten van een eigen autodeelgroep, zodat u met meerdere personen van één auto gebruik kunt maken. Door lid te worden van de vereniging steunt u autodelen en profiteert u van de verzekering en de parkeerregeling.

Electrische Deelauto (cooperatie Samen Slim Rijden)  - Van Heeckerenstraat Wassenaar 

Op het moment delen de leden van de de cooperatie i.o. Samen Slim Rijden Wassenaar een elektrische auto, een Nissan Leaf E+. Deze staat gepareerd bij de Warenar. Bij een groter aantal deelnemers komen er meer elektrische auto’s, liefst op verschillende plekken in het dorp. Wilt u ook een schone en moderne auto delen? kijk dan op de website.  Via de reserverings-app op uw smartphone kunt u precies zien of de auto beschikbaar is, deze reserveren en openen. 

Vragen?

Heeft u vragen over autodelen? Stuur dan een e-mail naar klimaattafel@wassenaar.nl

Top