HOME  |  Ambitie

Ambitie

De Dorpshaven is van ons allemaal. In 2017 zijn er verkennende gesprekken geweest met enkele ondernemers uit het gebied zelf. Wanneer de gemeente de plannen verder gaat ontwikkelen, betrekken we ook de inwoners, andere ondernemers en organisaties.

De Wassenaarse Dorpshaven ligt in de buurt Oostdorp en grenst aan het oude centrum. Het is al jaren een wens in Wassenaar om de Dorpshaven aantrekkelijker te maken. Deze beeldbepalende plek heeft alles in zich om een van de hotspots van Wassenaar te worden. Het gebied kan grofweg in vier gebieden worden ingedeeld, die elk hun eigen karakter hebben:

  • Kop van de haven
  • De werven
  • Hofcampveldweg en omgeving
  • Wassenaarse watering

De Dorpshaven heeft alles in zich om een plek te worden waar je straks gezellig met het gezin aan het water een broodje eet en daarna met een huurboot het water op gaat. Een plek waar startende ondernemers elkaar kunnen inspireren in een bedrijfsverzamelgebouw. Waar we met elkaar op gezellige terrassen op groot scherm Nederland toejuichen wanneer we weer meedoen. Kortom, een plek aan het water waar Wassenaarders én bezoekers graag hun tijd doorbrengen.

Het is mooi als het havengebied, het centrum en natuurlijk ook het gebied rondom het Stadhoudersplein, elkaar straks versterken. De Dorpshaven vult zo de Wassenaarse menukaart aan. Dat is ook belangrijk voor de lokale economie.

Top