Wat is het?

Heeft u moeite met de administratie van uw geldzaken? Op de website van het Nibud staat een stappenplan voor het bijhouden van een administratie. En op de website Wijzer in geldzaken vindt u een overzicht van online huishoudboekjes die u kunt gebruiken. Zo heeft u al uw geldzaken op één plek bij de hand.

Als het u niet meer lukt om uw schulden af te betalen, kunt u schuldhulpverlening vragen bij verschillende instanties, waaronder de gemeente.

Hoe werkt het?

U kunt begeleiding krijgen bij uw uitgaven. Sommige gemeenten bieden bijvoorbeeld een cursus aan. Zodat u niet meer geld uitgeeft dan u binnenkrijgt.

Een professionele hulpverlener kijkt naar de oorzaak van uw problemen met geld. De hulpverlener probeert afspraken te maken met u en de schuldeisers over de betaling van de schuld. U en de schuldeisers moeten zich aan deze afspraken houden.

Schuldhulp aanvragen

Dien een aanvraag in bij een hulpverlenende instantie, bijvoorbeeld de gemeente. De instantie beoordeelt of u in aanmerking komt voor schuldhulpverlening. Zij kijken onder andere naar uw inkomen, vermogen, vaste lasten en uw schulden. Ook bekijken zij of en hoeveel u kunt aflossen. Daarna hoort u of u de hulp krijgt.

Schuldhulp voor ondernemers

Heeft u een eigen bedrijf? Dan kunt u schuldhulpverlening vragen bij uw boekhouder, een advocaat, banken of het Instituut Midden en Kleinbedrijf. Ook kunt u bijstandsverlening voor zelfstandigen aanvragen.

Wat moet ik doen?

Dreigt u in de schulden te komen of kunt u uw schulden niet meer zelf regelen? De gemeente biedt mogelijkheden u daarbij te ondersteunen. Schuldhulpverlening met een vrijwilliger via het SMOW

Schuldhulpverlening

Heeft u schulden waar u zelf niet meer uitkomt? Dan kunt u misschien hulp krijgen van de gemeente. U neemt hiervoor contact op met Kredietbank Nederland. Deze organisatie helpt inwoners met schulden namens de gemeente. Deze hulp is gratis.

Mailadres: wassenaar@kbnl.nl

Telefoonnummer: (070) 300 8834

Wat u moet weten

  • Om te bepalen of schuldhulpverlening geschikt voor u is, kijkt Kredietbank Nederland naar uw persoonlijke situatie. Welke schulden heeft u en welke oplossingen zijn mogelijk

  • De gemeente betaalt niet uw schulden, maar helpt u bij het zoeken naar een oplossing

  • Heeft u een beginnend geldprobleem, dan is schuldhulpverlening vaak nog niet nodig. U kunt wel hulp krijgen om te voorkomen dat uw geldprobleem erger worden

Bijstandsverlening voor ondernemers (Leidschendam-Voorburg)

Heeft deze informatie u geholpen?