Het was groot feest bij de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club op dinsdag 4 juni. Daar vond de huldiging plaats van Dames 1, Heren 1 én Heren 2. De drie teams die dit jaar kampioen van Nederland zijn geworden. 

Dat drie teams van dezelfde club landskampioen worden komt bijna niet voor. Op zondag 26 mei werden de landelijke finales gespeeld bij Golfbaan De Herkenbosche in Limburg. Na een spannende finaledag wisten Dames 1, Heren 1 en Heren 2 uit Wassenaar de landstitel te bemachtigen. Daarmee viert de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club dit jaar een ‘triple’. Een unieke prestatie. Deze vereniging met één van de mooiste banen van Europa speelt mee op nationaal en internationaal niveau.

Wethouder Laurens van Doeveren huldigde de winnaars van de drie teams, sprak ze toe en bood de teamcaptains een ingelijste teamfoto aan. “Ik ben heel erg trots op de leden van de Koninklijke Haagsche. In een sport waar de concurrentie steeds groter wordt met maar liefst 3 teams landskampioen worden is een prestatie van formaat. De bijnaam van deze sportvereniging is: ‘De Oude Dame’. Met al dit jeugdige talent is deze oude dame nog lang niet oud!”

Wethouder Sport, Laurens van Doeveren samen met de drie gehuldigde landskampioenen