Inwoners met een laag inkomen in Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar krijgen eenmalig €800 per huishouden om de energierekening te betalen. Deze energietoeslag wordt beschikbaar gesteld door de Rijksoverheid. De gemeenten zorgen voor de uitbetaling.

Het gaat om één keer € 800 per huishouden voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum.

Wethouders Floor Kist (Leidschendam-Voorburg), Paul de Bruijn (Voorschoten) en Inge Zweerts de Jong (Wassenaar): “We merken dat veel inwoners behoefte hebben aan de extra energietoeslag. Daarom zijn we blij dat we nu kunnen starten met de uitbetaling om de financiële zorgen bij onze inwoners te verminderen. Daarnaast adviseren we inwoners om voor de zekerheid ook betaalafspraken te maken met hun energieleverancier.”

Aanvragen via gemeente Leidschendam-Voorburg

De gemeente Leidschendam-Voorburg voert de regeling uit voor de gemeente Wassenaar. De energietoeslag is daarom aan te vragen via www.lv.nl/energietoeslag(externe link). Op de webpagina staan ook de voorwaarden, een link naar de inkomensgrenzen en welke informatie de gemeente nodig heeft. De energietoeslag is een gift en hoeft niet terugbetaald te worden.

SMOW voor hulp bij aanvraag en geldzaken

Inwoners die straks hulp nodig hebben bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag, kunnen een afspraak maken met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW). Dat kan door te bellen naar 070 - 511 22 26 (maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 14:00 uur) of e-mail te sturen naar info@smowassenaar.nl

Op www.smowassenaar.nl(externe link) staat meer informatie over de locatie en tijden van het spreekuur van de formulierenbrigade. Medewerkers kunnen ook meedenken over geldzaken en het contact met de energieleverancier bijvoorbeeld.