Hoe kunnen we in Wassenaar in de toekomst het beste overstappen naar duurzame warmtebronnen? Via een speciale bijlage van de Wassenaarse Krant riep de gemeente in februari haar inwoners op om daarover mee te denken. Bijna 500 inwoners gaven hun mening via een uitgebreide vragenlijst. En inmiddels zijn er twee online werksessies geweest waar respectievelijk ruim 50 en 40 inwoners aan meededen.

De gemeente is bezig met het maken van een warmtevisie. Dat wil de gemeente graag samen doen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen. ‘Het is dus heel fijn dat zoveel Wassenaarders meedenken. Daar zijn we ontzettend blij mee. En ook dat een grote groep dat wil blijven doen in de toekomst’, zegt Rik te Raa, projectleider bij de gemeente Wassenaar. ‘Uit die vragenlijst en de werksessies hebben we veel informatie opgehaald. Die 500 vragenlijsten zijn gelukkig ook representatief voor de Wassenaarse bevolking; alle buurten, huurders en kopers, zijn vertegenwoordigd. Ik vond de werksessies ook heel goed. Er waren mensen uit bijna alle buurten, met verschillende meningen en ideeën en de discussies waren levendig. Veel mensen willen graag weten: wat betekent het voor mij? En: wat kan ik nu al doen?’

‘Dat er zoveel animo is voor dit onderwerp maakt mij blij’, reageert de pas aangetreden wethouder Ritske Bloemendaal. ‘Doordat er zoveel mensen meedenken maken we de warmtevisie ook echt samen.’

En nu?

De komende tijd gaat de gemeente aan de slag met alle informatie die is opgehaald en maakt daarvan een verslag. Rik te Raa: ‘Daarmee gaan we nog een keer terug naar alle inwoners: Klopt het wat er staat?’ Vervolgens gaan we de warmtevisie schrijven. Die moet eind van het jaar klaar zijn. De gemeenteraad stelt die vast.

Resultaten bekijken

Benieuwd naar de antwoorden die zijn gegeven in de vragenlijst of wat er tijdens de werksessies is besproken? Op de webpagina www.wassenaar.nl/wassenaar-aardgasvrij kunt u de resultaten van de vragenlijst en werksessies bekijken. Ook kunt u daar de presentaties uit de werksessies terugzien, veelgestelde vragen bekijken en meer.