De komende decennia gaan we stap voor stap over op schone energie. Dit gebeurt overal, van wereldwijd tot en met lokaal in Wassenaar. Iedereen krijgt er mee te maken. De Klimaattafel laat in Wassenaar zien welke stappen je vandaag kunt zetten op weg naar een duurzame toekomst.  

In 2018 meldden enthousiaste inwoners zich met duurzame plannen bij de gemeente. Er was behoefte aan een gezamenlijk netwerk om elkaar te informeren, samen te sparren en elkaar te inspireren om concreet iets te doen aan de CO₂-uitstoot. En het werkt: we helpen elkaar plannen aan te scherpen en resultaten te bereiken. We hebben veel kennis en expertise in huis en leren van elkaar. Tijdens de Klimaattafel-bijeenkomsten en ook daarbuiten weten we elkaar te vinden. Die netwerkfunctie is heel waardevol.  

Wat doet de gemeente?  

De gemeente helpt inwonerinitiatieven door mensen samen te brengen zodat zij hun ideeën kunnen delen. Ook ondersteunt de gemeente met deskundigheid. Bijvoorbeeld door een externe partij in te schakelen. Zoals de organisatie Buurkracht die energiebuurtteams helpt bij bijvoorbeeld een isolatieproject. Het doel is om de CO₂-uitstoot in onze gemeente te verlagen en om Wassenaar in het algemeen duurzamer te maken. Wat wil de Klimaattafel aan Wassenaarders meegeven? Sluit u aan! Niet iedereen hoeft zelf een duurzaam initiatief te beginnen; u kunt ook meedoen met bestaande initiatieven of de bijeenkomsten bezoeken om inspiratie op te doen. Bezoek dus eens een Klimaattafelbijeenkomst! Dit kan trouwens ook online. U kunt u aanmelden via ons e-mailadres klimaattafel@wassenaar.nl, dan sturen wij u een berichtje als er een Klimaattafelbijeenkomst is.