Dinsdagmiddag 6 februari bezochten burgemeester en wethouders van Wassenaar het inloopmoment van het Jongerencentrum Boven aan de Dr. Mansveltkade. Tijdens dit bezoek gingen zij in gesprek met de aanwezige jongerenwerkers van Gro-Up Buurtwerk over hun ervaringen. En speelden zij een potje tafeltennis en pool met jongeren die regelmatig naar het inloopmoment komen.

Jongerenwerker Rens Cornelisse vertelt tijdens het bezoek van het college uitgebreid over zijn ervaringen in het jongerencentrum. Tijdens elk inloopmoment weten tientallen jongeren hun weg naar deze ruimte te vinden. Dit blijkt een mooi middel om met de jongeren in contact te komen en te horen wat er speelt bij deze doelgroep. En het houdt ze letterlijk ‘van de straat’. Ook werd er gesproken over of de huidige openingstijden van het jongerencentrum voldoende zijn en hoe er een brug geslagen kan worden tussen de verschillende generaties.

Het jongerencentrum

Op de bovenste verdieping van het gebouw aan de Dr. Mansveltkade 9 is afgelopen oktober Jongerencentrum Boven geopend door wethouder Ronald Zoutendijk. Het jongerencentrum is vrij toegankelijk voor alle jongeren uit Wassenaar. Op dinsdagmiddag is er een inloopmoment voor jongeren van 11 tot en met 14 jaar. En op donderdagavond is de wat oudere jeugd tot en met 18 jaar van harte welkom. Tijdens deze drukbezochte inloopmomenten wordt er een potje FIFA gespeeld, getafeltennist, muziek geluisterd of komen de jongeren om gewoon wat te chillen met vrienden. Er is altijd een jongerenwerker van Gro-up Buurtwerk aanwezig die klaar staat voor een praatje, hulp met huiswerk of om iets leuks te organiseren. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Jongerenontmoetingsplek

Vlak naast het jongerencentrum staat de jongerenontmoetingsplek. Deze ontmoetingsplek, zichtbaar vanaf de Dr. Mansveltkade, wordt door de jongeren ook wel de ‘duckies’ genoemd. Afgelopen zomer is de ontmoetingsplek opgeknapt en voorzien van twee grote badeenden (de duckies). De jongeren hebben samen met de jongerenwerkers van Gro-up Buurtwerk en graffitiartiest Ruud Kooger het ontwerp voor de buitenkant gemaakt en deze in twee middagen aangebracht. Ook de binnenkant is destijds voorzien van een nieuwe laag verf en de verlichting en prullenbakken zijn vernieuwd. 

Wethouder Cultuur en Welzijn, Ronald Zoutendijk, is blij om te zien dat het jongerencentrum en de ontmoetingsplek zo goed bezocht worden door de jeugd. “De jongeren van Wassenaar verdienen een plek waar zij terecht kunnen. Ik vind het heel mooi om te zien dat de plek die we het afgelopen jaar samen met de jongeren gecreëerd hebben op zoveel enthousiasme kan rekenen”, aldus de wethouder.

Van links naar rechts, van boven naar beneden: wethouder Ritske Bloemendaal, Manon de Bruijn Vaillant, wethouder Laurens van Doeveren, wethouder Wim Koetsier, burgemeester Leendert de Lange, wethouder Ronald Zoutendijk, Simone Stap, Rens Cornelisse en Miriam Krap.