Bijeenkomst ondermijnende criminaliteit

Inwoners van Wassenaar, vertegenwoordigers van wijk- en buurtverenigingen, woningbouwcorporaties, winkeliers, Jongerenwerk, Handhaving ondernemers, wethouders en raadsleden kwamen woensdagavond 3 juli 2024 bijeen voor een nieuwe editie van 'Wassenaar zijn we samen' in de Messiaskerk aan de Zijllaan. Het centrale thema was ondermijnende criminaliteit, een verborgen dreiging die legale bedrijven en diensten misbruikt voor criminele activiteiten. Hierbij waren burgemeester Leendert de Lange en wethouder Wijkmanagement, Ronald Zoutendijk aanwezig. De avond werd geopend door de burgemeester, waarbij hij het belang van het onderwerp benadrukte.

In de bijeenkomst werd besproken hoe ondermijnende criminaliteit een bedreiging vormt voor de veiligheid en eerlijkheid binnen de Wassenaarse gemeenschap. Een deskundige op dit gebied gaf inzicht in de relatief verborgen wereld van deze vorm van criminaliteit. Vervolgens werd er door de deelnemers geanimeerd gediscussieerd over het onderwerp. Veel vragen werden gesteld aan diverse experts, die de vragen zo goed mogelijk beantwoordden. De aanwezigen waren blij dat ze dieper op dit onderwerp in konden gaan. Zo zei een inwoner: “Het is belangrijk dat dit soort avonden worden georganiseerd en ik neem dit zeker mee in mijn omgeving.’’ 

Wethouder Ronald Zoutendijk benadrukte: “Ik ben blij dat deze editie van 'Wassenaar zijn we samen' weer heeft plaatsgevonden. Het initiatief heeft een tijdje stilgestaan door de coronapandemie, maar het is goed dat het weer van start is gegaan. Door elkaar te ontmoeten, kennis te delen en elkaar te ondersteunen bij het signaleren en melden, kunnen we Wassenaar zoveel mogelijk beschermen tegen ondermijnende criminaliteit. Bedankt aan alle aanwezigen en voor de nuttige inbreng!”