Gemeente Wassenaar - 22-02-2011 lijn 44: dé nieuwe buslijn tussen Wassenaar en Voorschoten

22-02-2011 lijn 44: dé nieuwe buslijn tussen Wassenaar en Voorschoten

Vanaf maandag 28 februari a.s. rijdt buslijn 44 tussen Voorschoten en Wassenaar. Op werkdagen tussen 6:15 uur en 19:15 uur rijdt ieder half uur een bus van Veolia van de Starrenburglaan in Wassenaar via het NS-Station Voorschoten naar het centrum van Voorschoten. De nieuwe lijn 44 maakt 50 ritten per dag en biedt plaats aan maximaal 8 passagiers per rit. 

De nieuwe buslijn wordt op maandag 28 februari feestelijk geopend door verkeerswethouders dhr. F.F. Blommers en mvr. D. Dekker in aanwezigheid van de burgemeesters dhr. J.M. Staatsen van Voorschoten en dhr. J.Th. Hoekema van Wassenaar.  

De nieuwe oost-westverbinding zorgt ervoor dat inwoners van Wassenaar de gewenste openbaar vervoerverbinding krijgen met het NS-Station en met het centrum van Voorschoten. Voorschotenaren kunnen straks met de bus naar Wassenaar, krijgen een nog betere aansluiting op het NS-station en kunnen bijvoorbeeld uitstappen bij halte De Horsten, waar het prachtig wandelen is. Een kaartje kost 1,50 euro (enkele reis). Houders van een OV-Chipkaart kunnen in- en uitchecken via de chauffeur. De strippenkaart is voorlopig ook nog geldig op dit traject. 

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld de dienstregeling op www.veolia-transport.nl

 

Snel naar...